Abdioğulları’nın onur gecesi

Abdioğulları'nın onur gecesi

Türkiye’nin en büyük dokunmuş ve örülmüş plastik ambalaj üreticilerinden Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş.’ye, büyüme ve ihracatta gösterdiği başarılardan dolayı Adana Sanayi Odası tarafından ‘onur ödülü’ verildi.

01 Haziran 2017 - 11:29

Adana Sanayi Odası’nın (ADASO) 50’nci yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği; kent protokolü, meslek kuruluşu temsilcileri ve sanayicileri bir araya getiren ödül töreni ve iftar yemeğinde, İstanbul Sanayi Odası’nın ‘Türkiye’nin 1’inci ve 2’nci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ‘1000 Başarılı İhracatçı Firması’ ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ‘En Hızlı Büyüyen 100 Şirket’ listelerine girme başarısını gösteren firmalara plaket verildi. Gecede ödüle layık görülen firmalar arasında, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 6 ayrı tesiste, yaklaşık bin 250 çalışanıyla üretim yapan Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş. de yer aldı.

SANAYİNİN DEVLERİ ARASINDA

İSO tarafından her yıl açıklanan ‘Türkiye’nin 1’inci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ listesinde 462’nci sırada, TİM’in ‘1000 Başarılı İhracatçı Firması’ listesinde 397’nci sırada, Ekonomist dergisinin her yıl Türk Ekonomi Bankası işbirliği ile gerçekleştirdiği ‘Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi’ listesinde 130’uncu sırada, ‘Fortune 500’ listesinde 365’inci sırada, ayrıca Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından TOBB ile birlikte hazırlanan ‘Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi’ listesinde yer alarak Adana’nın gururu olan Abdioğulları’nın ödülünü, Firmanın Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sütcü, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü’nün elinden aldı.

BAŞARI TÜM EKİBİN

Ödül törenindeki konuşmasında sektörde hızlı yükselişiyle dikkat çeken Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sütcü, elde edilen başarının, tüm ekibin başarısı olduğunu belirterek, emeği olan tüm çalışanlara teşekkür etti. Firmalarının 4 kıtada yaklaşık 40 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğinin altını çizen Sütcü, “Rahmetli babamızın çuval ticareti yaparak temellerini attığı şirketimizin elde ettiği başarılar bizlere gurur veriyor. Ancak bununla sınırlı kalmayacağız. Başarı listelerinde bulunduğumuz sıraları yukarılara taşımak için daha çok gayret edeceğiz. Üreterek, istihdam sağlayarak, hem bölge hem de ülke ekonomisine değer katmayı sürdüreceğiz” dedi.

6 FABRİKADA BİN 250 İŞÇİ

Temelleri 1963 yılında Abdi Sütcü tarafından atılan Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanlığını, aynı zamanda Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı da olan Bekir Sütcü yürütüyor. Yönetim kurulunda ise kardeşleri Mehmet Sütcü, Ramazan Sütcü ve Salih Sütcü bulunuyor. Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu 6 fabrikada bin 250 işçi istihdam eden firmanın ürün gamında ise birçok endüstriyel ve tarımsal ambalaj malzemeleri yer alıyor. Firmanın ürünleri arasında PP ve PE’den imal edilen un, yem, kömür, çimento, alçı, kireç, sebze ve meyve çuvalları gibi ürünler de bulunuyor. Firma, tüm bunların yanı sıra 6’ncı fabrikasında halı tabanı üretimi de gerçekleştiriyor.

ÜRETİMİN YÜZDE 50’Sİ İHRAÇ EDİLİYOR

Dolu örtüsü, gölge net ve etiketli file gibi ürünlerde Türkiye’nin ilk üreticisi olan Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş., Türkiye’de ilk defa kendileri tarafından üretilen monofilament teknik tarım örtüsü ile ülkenin ithalatını azaltmaya yönelik çabalara büyük katkı sunuyor. Teknolojiyi kullanarak piyasaya sürekli yeni ürünler sunan Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş., kardeş kuruluşu Filpa Ambalaj ve Dış Ticaret A.Ş. aracılığıyla üretiminin yüzde 50’sini yurtdışına gönderiyor. |

Bu haber 9201 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Büyülü koku, dostluğu tütsülemeye hazır
Büyülü koku, dostluğu tütsülemeye hazır
Adana’nın ihracatı artıyor
Adana’nın ihracatı artıyor