AKİB’in yeni dönem Koordinatör Başkanı Mahmut Arslan oldu

AKİB'in yeni dönem Koordinatör Başkanı Mahmut Arslan oldu

Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin (AKİB) yeni dönem Koordinatör Başkanı, Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut...

06 Haziran 2017 - 16:18 - Güncelleme: 06 Haziran 2017 - 16:48

Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin (AKİB) yeni dönem Koordinatör Başkanı, Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan oldu.
AKİB Yönetim Kurulu Başkanlarının daha önce aldıkları prensip kararı gereğince her yıl koordinatör başkanlık ve koordinatör başkan yardımcılığı görevi AKİB Yönetim Kurulu Başkanları arasında dönüşümlü olarak değişiyor. Bu çerçevede, bir yıldır Koordinatör Başkan görevini yürüten Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, başkanlık koltuğunu Mahmut Arslan'a devretti. Koordinatör Başkanlığı Yardımcılığı'na da Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz ve Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak getirildi.
"AKİB başarısını daha yukarıya çekmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz"
Görevi devralmasının ardından açıklama yapan Koordinatör Başkan Arslan, AKİB ihracatının 2017 yılı Ocak ayında yüzde 9,5, Şubat'ta yüzde 2,9, Mart'ta yüzde 43,4, Nisan'da yüzde 15,9 ve Mayıs'ta yüzde 27,4 oranında artış gösterdiğini bildirdi. Arslan, "AKİB'in son aylardaki bu yükselişinin devamlığını sağlamak ve daha üst seviyelere çekmek umuduyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bu rakamları görmemize vesile olan AKİB ihracatçılarımızla ortak çabalarımız sayesinde bu başarımızı devamlı kılacağımıza inancım tam" dedi.
İmalattan ihracata kadar tüm süreçlerde karşılaşılan sorunlara çözüm üretmek adına gerekli girişimlerde bulunma noktasında AKİB'in önemli rol üstleneceğini belirten Arslan, "Üyelerimizin desteğe ihtiyacı olduğu her an yanlarında olacağız. İhracatçımızın önünü açacak, kanayan yaralarını saracak her türlü faaliyetin içerisinde bulunacağız. Yürütmekte olduğumuz projelerle üyelerimiz için ihracat elamanları yetiştirerek, eğitim programları ile pazarlama kabiliyetlerini artırarak, firmalarımızın iş kapasitelerini artırılmasını sağlamak üzere sektörel ticaret heyetleri, alım heyetleri ve fuar organizasyonları düzenleyerek çalışmalarımıza tam gaz devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA
Bu haber 4032 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1960 model belediyecilik sona erecek
1960 model belediyecilik sona erecek
İnovasyona teşvik, yatırım alanlarına destek
İnovasyona teşvik, yatırım alanlarına destek