Avrupa’dan Anavarza Bal’a ’en lezzetli’ 3 yıldız

Avrupa'dan Anavarza Bal'a 'en lezzetli' 3 yıldız

Türkiye’nin en lezzetli balını üretmeyi hedefleyen Anavarza’nın çiçek balı, merkezi Avrupa’nın başkenti Brüksel’de bulunan Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü (iTQi) tarafından en üst kademeden 3 yıldız alarak Üstün Lezzet Ödülü’ne layık görüldü.

18 Mayıs 2017 - 16:54 - Güncelleme: 20 Mayıs 2017 - 11:53

Başar ŞEKER / Refleks -

‘Anavarza Bal’ markasıyla Adana’nın Kozan ilçesinde faaliyet gösteren ve Türkiye’de ilk defa toz bal üretimiyle adından söz ettiren Sezen Gıda Ltd. Şti., üretimi olan Anavarza Çiçek Balı ile, merkezi Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü (iTQi) tarafından Üstün Lezzet Ödülü’ne layık görüldü.

LİDER BAL MARKASI OLMA YOLUNDA ÖNEMLİ ADIM

iTQi tarafından 2005 yılından beri mükemmel tat ve kalitedeki yiyecek ve içecekleri onaylayan ve her yıl verilen bu ödüle layık görülmekten dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Sezen Gıda Ltd. Şti. Genel Müdürü Can Sezen, “2025 yılında, Türkiye’nin lider bal markası olmayı ve en lezzetli balını üretmeyi hedefliyoruz. Dünyaca ünlü 135 şef ve sömeliyeden oluşan jüri tarafından lezzet sertifikasına hak kazanan Anavarza Çiçek Balımızla birlikte bu hedefte emin adımlarla ilerlemeyi sürdürüyoruz” dedi.

SIRADIŞI LEZZET SERTİFİKASI

Ödül bilgisinin kendilerine 16 Mayıs’ta ulaştığını aktaran Sezen, Üstün Lezzet Ödülü’nün 3 kademeden oluştuğunu söyledi. Sezen, “Toplam puanı yüzde 70-80 arasında olan ürünler ‘1 yıldız’ (iyi lezzet), yüzde 80-90 arasında olan ürünler ‘2 yıldız’ (dikkat çekici), yüzde 90-100 arasında olan ürünler ‘3 yıldız’ (sıra dışı) alıyor. Anavarza Çiçek Balı, en üst kademeden 3 yıldız alarak büyük bir başarıya imza attı” diye konuştu.

KURUL LEZZETE ONAY VERİYOR

 

“Bal mutlaka doğal ve temiz olacak; ama aynı zamanda lezzetli de olmalı” diyen Sezen Gıda Ltd. Şti. Genel Müdürü Can Sezen: “Bize gelen Türkiye’nin birçok yöresinden farklı flora çeşitliliğindeki ballar İstanbul Üniversitesi’nden almış olduğumuz ‘Duyusal Analiz Eğitimleri’ sonucu oluşturduğumuz Tat Kurulumuz tarafından analize tabi tutuluyor ve diğer tüm kimyasal, fiziksel analizlerin haricinde bu duyusal analizden geçen ürünlerin tesisimiz tarafından alımı yapılıyor, birçok farklı flora zenginliği bu testlerden geçerek tesisimizde harmanlanıyor ve ortaya bizim lezzetimiz çıkıyor.” |

Bu haber 7365 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Atatürk en çok Adana'yı sevdi"
Büyülü koku, dostluğu tütsülemeye hazır
Büyülü koku, dostluğu tütsülemeye hazır