Dörtyol mandarini markalaşıyor

Dörtyol mandarini markalaşıyor

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yetiştirilen narenciye ürünlerini markalaştırmak için 'Dörtyol Mandarini Markalaşıyor' projesi başlatıldı. Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği (TÜB) tarafından hazırlanan ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından kabul edilen projeye ilişkin verilecek hibe sözleşmesi DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve Dörtyol TÜB Başkanı Hacı İbrahim Seçer arasında imzalandı.

10 Haziran 2017 - 12:04 - Güncelleme: 10 Haziran 2017 - 19:02

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yetiştirilen narenciye ürünlerini markalaştırmak için 'Dörtyol Mandarini Markalaşıyor' projesi başlatıldı.
Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği tarafından hazırlanan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen projeye ilişkin verilecek hibe sözleşmesi DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı İbrahim Seçer arasında imzalandı.
İmza töreninde konuşan Birlik Başkanı Hacı İbrahim Seçer, "Bölgemiz için önemli bir değer olan narenciyenin değerinde pazara sunulacak bir ürüne ve değere dönüştürülmesi çalışmaları için, birlik olarak başlatmış olduğumuz bu çalışmanın başarısı için, bölge halkının, narenciye üreticilerimizin, narenciye pazarında rol alan tüm kişi, kurum ve kuruluşların, kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin, belediyelerimizin, sivil toplum kuruluşlarının kısacası tüm kesimlerin desteklerine ihtiyaç duyulmaktadır. Dörtyol'da üretilen turunçgil ürünlerinin pazarda hak ettiği değerden işlem görmesini sağlamaya yönelik önemli bir adım atıyoruz. Bu çalışmamızla coğrafi işaret almamız sonucunda, ürünlerinin pazarlanması için farklı kanalların kullanılması da söz konusu hale gelecektir. Bölgemiz üreticisinin, ürettiği ürünün en yüksek değeri alması için bu çalışmamız sonrasında da daha etkin ve etkili önlemlerin alınması için her türlü girişimi yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Projenin, bölgede tarıma yönelik kamu hizmetleri sunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ortaklığı ile uygulanması yapılacak çalışmalar ile analizler için Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliği gerçekleştirilmesi planlandığı kaydedildi.

Kaynak: İHA
Bu haber 8896 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Atatürk en çok Adana'yı sevdi"
Büyülü koku, dostluğu tütsülemeye hazır
Büyülü koku, dostluğu tütsülemeye hazır