Erzin Atık Su Arıtma Tesisi törenle açıldı

Erzin Atık Su Arıtma Tesisi törenle açıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdürlüğü tarafından Erzin ilçesinde yaptırılan Atık Su Arıtma Tesisi düzenlenen törenle açıldı.Hürriyet...

06 Haziran 2017 - 09:17 - Güncelleme: 06 Haziran 2017 - 09:24

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdürlüğü tarafından Erzin ilçesinde yaptırılan Atık Su Arıtma Tesisi düzenlenen törenle açıldı.
Hürriyet Mahallesi'nde 30 dönümlük alan üzerine kurulan 5 bin 760 metreküp atık su arıtımını sağlayacağı belirtilen tesis Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın katıldığı törenle açılışı yapıldı.
Törende konuşan Hatay Valisi Erdal Ata, Erzin'in nadir güzellikte bir sahili bulunduğunu belirterek, "Artık vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile denize girebilecek. Bu tesisin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise il genelinde 50 yıllık içme suyu seferberliği kapsamında çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirterek, "Altyapı çalışmaları ile vatandaşlarımıza temiz bir çevre ve temiz içme suyuyla buluşturmayı hedeflemekteyiz. Bugün burada ilimizde 7'ncisinin açılışını yapacağımız arıtma tesisimizi hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tarihi itibariyle ilçe belediyemizin başlattığı bu projeyi tamamlamak bize nasip oldu. Tesisin Erzin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, İller Bankası'ndan sağlanan kredi ile 7 milyon 917 bin 763 liraya yapımı gerçekleştirilen Erzin Su Arıtma Tesisi açılış kurdelesi kesildi.
Törene, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek de katıldı.

Kaynak: İHA
Bu haber 3194 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Atatürk resmen Adanalıdır
Atatürk resmen Adanalıdır
"Atatürk en çok Adana'yı sevdi"