Hep birlikte kitaba koştuk

Hep birlikte kitaba koştuk

9.Kitap Fuarı’nın tanıtımı kapsamında düzenlenen koşuya Kocaeliler akın etti

13 Mayıs 2017 - 12:08

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Kitaba Koş etkinliği büyük bir katılımla gerçekleştirildi.  Önümüzdeki hafta başlayacak olan 9. Kitap Fuarı’nın tanıtımı kapsamında düzenlenen koşuya Kocaelililer adeta akın etti. Sekapark’tan başlayan ve Atletizm Pisti’nde sona eren 4 km’lik halk koşusuna yediden yetmiş yediye tüm vatandaşlar ellerinde bayraklarla katıldı. Atletizm Pisti’nde koşuya tamamlayan vatandaşlara kitap armağan edildi.

BAŞKAN VATANDAŞLARLA KİTABA KOŞTU
Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Atletizm Federasyonu, İl Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, Kağıtspor Kulübü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İşbirliği’nde düzenlenen Kitaba Koş etkinliğine vatandaşlarla birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı. Koşuya ayrıca Kocaeli Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, İl Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Muzaffer Çintimar, ASKF Başkanı Murat Aydın, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Kültür ve Sosyal Hizmetleri Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile Büyükşehir Belediyesi’nin Bilgievleri, Spor Okulları ve Kılavuz Gençlik Projesi’nde eğitim gören öğrencileri ve Haydi Anneler Evden Okula Spora projesinde yer alan anneler katıldı.

POSTACILAR KOŞUYA RENK KATTI
Kitaba Koş etkinliğine bu yıl Kocaeli’nin yanı sıra, Sakarya, Adapazarı, Samsun ve Düzce’den 400 postacı katıldı. Kendileri için hazırlanan postacı tişörtleriyle koşan postacılar yarışa renk kattı.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ DÜZENLENEN KOŞU
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, koşu öncesinde, Sekapark parkurunu dolduran vatandaşlara seslendi. Kitabın medeniyetler kurmada en önemli unsur olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Medeniyetleri aydınlatmak ancak kitapla olur. Bugün burada kitaba ve okumanın önemine dikkat çekmek için Kitaba Koş etkinliği düzenliyoruz. Böyle bir etkinlik Türkiye’de ilk kez yapılıyor. Bu önemli etkinliğe katılan siz değerli vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu yarışta herkes birinci.  Hep birlikte kitaba koşalım” dedi.

Koşuya katılan Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da “Türkiye’de ve belki de Dünyada ilk kez düzenlenen böyle bir organizasyonda bulunmaktan dolayı son derece mutluyum. Böylesine anlamlı bir koşuyu düzenleyen başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KOŞUYU BAŞKAN BAŞLATTI
Konuşmaların ardından Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun verdiği startla 4 Km’lik koşu başladı. Sekapark’tan koşuya başlayan vatandaşlar, Salim Dervişoğlu caddesini takip ederek Marinadan sahile indi. Vatandaşlar, Cumhuriyet Köprüsü üzerinden Atletizm Pisti’ne ulaştı.

KOŞUYU TAMAMLAYANA KİTAP HEDİYE EDİLDİ
Atletizm Pisti’ne ulaşan vatandaşlara ise burada kitap hediye edildi. Kitabı alan vatandaşlardan bazıları alanda bulunan PTT masasına giderek kitaplarını bağışladı. Koşuyu tamamlayan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu da kendisine hediye edilen kitabı PTT aracılığıyla bağışladı.

POSTACI YARIŞI KEMAL SUNAL’I HATIRLATTI
Öte yandan halk koşunun ardından Kitaba Koş etkinliğine katılan postacılar için Atletizm Pisti’nde 3 turluk Postacı Koşusu düzenlendi. Koşuya sarı renk tişörtleri ve “Bak Postacı Geliyor” şarkısı eşliğinde 20 postacı katıldı. Kemal Sunal’ın Postacı filmindeki yürüyüş stiliyle koşuyu gerçekleştiren postacılar vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Yarışı Ankara’dan Hanifi Çobanoğlu birinci olarak bitirirken, İstanbul’dan Erdem Vural ikinci, Kocaeli’nden İlker Candan da üçüncü oldu. Başkan Karaosmanoğlu yarışa katılan tüm postacıları kutlayarak Vali Yardımcısı Abdullah Etil ile birlikte kendilerine çeşitli hediyeler verdi.

PROFESYONEL YARIŞA KATILAN TAKIMLAR
Bu renkli yarışın ardından ise Atletizm Pisti’nde profesyonel yarışlar başladı. Yarışa Fenerbahçe Spor Kulübü, Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü,  Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Mersin Meski Spor Kulübü, Diyarbakır Bölge Takımı, Tekirdağ Ergene Spor Kulübü ve Kocaeli Bölge Takımı katıldı.  Bu kapsamda 100 metre erkekler, 100 metre bayanlar  ve 100 metre engelli bayanlar,  800 metre erkekler ve 4X100 metre bayrak yarışı yapıldı. Yarışta dereceye girenlere düzenlenen törenle kupa madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.
 
Atletizm Pisti’nde dereceye giren sporcular ise şöyle:
100 Metre Engelli Bayanlar
1-İrem Usta (Kocaeli)
2-Sudenaz Gürbüzkol (Mersin Meski)
3-Eda Yılmaz (Sakarya Büyükşehir  Belediyesi)
 
100 Metre Düz Bayan Koşusu
1-İrem Usta (Kocaeli)
2-İlke Çelebi (Tekirdağ)
3-Havva Berra Kara (Konya)

100 Metre Düz Erkek Koşusu
1-İlyas Çanakçı (Mersin Meski)
2-Kaan Gacar (Konya)
3-Egehan Karabulut (Tekirdağ)

800 Metre Erkek Koşusu
1-Vedat Demir (Konya)
2-Fırat Demir (Diyarbakır)
3-Murat Gün (Kocaeli)

4X100 Metre Karma Kategorisi
1-Kocaeli
2-Fenerbahçe Spor Kulübü
3-Tekirdağ Ergene Belediye Spor Kulübü

Toplu sonuç listesine göre dereceye giren kulüpler
1 -Kocaeli
2 -Tekirdağ Ergene Spor
3- Konya Karma Takımı
 
 

Bu haber 7117 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1960 model belediyecilik sona erecek
1960 model belediyecilik sona erecek
İnovasyona teşvik, yatırım alanlarına destek
İnovasyona teşvik, yatırım alanlarına destek