İftar Eğitim-Bir-Sen’leri buluşturdu

İftar Eğitim-Bir-Sen'leri buluşturdu

Eğitimciler Birliği Sendikası Hatay 1 Nolu Şube Başkanlığı tarafından iftar yemeği düzenlendi. Anemon Hatay Otel'de düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Eğitim-Bir-Sen Hatay Şube Başkanı...

30 Mayıs 2017 - 23:04 - Güncelleme: 31 Mayıs 2017 - 09:10

Eğitimciler Birliği Sendikası Hatay 1 Nolu Şube Başkanlığı tarafından iftar yemeği düzenlendi.
Anemon Otel'de düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Eğitim-Bir-Sen Hatay Şube Başkanı İsmail Bayraktar, Hatay genelinde 15 ilçenin 13'ünde Eğitim-Bir-Sen'in en çok üyeye sahip sendika olduğunu söyledi. Bayraktar, Hatay genelinde toplam 6551 üyeye ulaşıldığını belirterek, "Öncelikle İslam aleminin Ramazan Ayını tebrik ediyor, teşkilatımız, ülkemiz ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Eğitimciler Birliği Sendikası Hatay 1 Nolu Şubesi olarak imzaladığımız mutabakat metnine göre, ilimiz 15 ilçesinin 13'ünde sendikamız en çok üyeye sahip olarak yetkili sendika olmayı başarmış, il genelinde toplam 6551 üye sayısına ulaşarak yetkiyi taçlandırmıştır. Yetkili sendika olma yolunda gece gündüz demeden koşturan ve her bir üyeye ulaşma gayretini yüreğinde hissederek asla yorulmayan ve yetkisini etkili sendikacılığıyla birbirinden kıymetli üyelerinin hizmetine ve kazanımına sunacak olan şube yönetim kurulu üyelerine gönülden teşekkür ediyor, bu kutlu yolda birlikte mücadele etmekten duyduğum onuru paylaşmak istiyorum" dedi.
Eğitim-Bir-Sen'in eğitim çalışanlarıyla ilgili birçok kararlar aldığını kaydeden Bayraktar, devlet kurumlarında çalışanlarla ilgili her bir kararın alınması halinde uyulması gereken temel ilkelerin insaf, ahlak ve örgütsel adalet normları olduğunu vurguladı.
Bayraktar eğitim çalışanlarının ortak sorunlarından bazılarından bahsederek, "Eğitim çalışanlarını enflasyona ezdirmeyecek bir ücret artışı yapılmalıdır. Ülkenin ekonomik gelişmesinden eğitim çalışanlarının da hak ettiği payı almasını sağlayacak refah payı verilmelidir. Ücret ve aylıkların tamamı emekliliğe yansıtılmalıdır. Gelir vergisi oranları reel ücret artışı sağlayacak şekilde sabitlenmelidir. Bütün eğitim çalışanlarının birinci dereceye kadar ilerleyebilmeleri sağlanmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: İHA
Bu haber 3359 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Atatürk resmen Adanalıdır
Atatürk resmen Adanalıdır
"Atatürk en çok Adana'yı sevdi"