Laminat parkede dünya üçüncüsü olacak

Laminat parkede dünya üçüncüsü olacak

Üretim kapasitesini artırmaya yönelik gerçekleştirdiği yatırımlarla öne çıkan Kastamonu Entegre, Adana MDF Tesisi’nde devreye alınacak olan ek laminat parke hattında, yılda 16 milyon metrekare parke üretimi gerçekleştirecek. Hattın devreye alınması ile birlikte firma, laminat parkede dünya üçüncüsü olacak.

05 Haziran 2017 - 11:54 - Güncelleme: 05 Haziran 2017 - 18:07

Toplamda 6 ülkede, 16 fabrikada üretim yapan, 70 milyon metrekarelik laminat parke üretim kapasitesiyle dünya talebinin yüzde 7’sini karşılayan Hayat Holding bünyesindeki Kastamonu Entegre, dünya standartlarındaki üretim tesisleri ile yeni ürünlere yönelik yatırımlarına devam ediyor. Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Kastamonu Entegre Adana MDF Tesisleri, mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu ham ve melamin kaplı yonga levha, MDF, laminat parke, bunlarla ilgili muhtelif katma değerli ürünler üretiyor.

EK YATIRIM BEDELİ 11 MİLYON AVRO

Kastamonu Entegre tarafından 11 milyon avro tutarındaki ek yatırımla Adana MDF Tesisi’nde devreye alınacak hatta ilk kez ‘40x40 santimetre’ ve ‘40x60 santimetre’ gibi seramik ebatlarında, ‘12 milimetre’ kalınlığa kadar, dört tarafı derzli, yüzey şeklinin ve dekorun birbirine senkronize olduğu ‘Register Emboss’ yüzeyli parke üretilmesi hedefleniyor. Hat, özel ölçülerde parke üretimine imkân sağlayan inovatif altyapısıyla öne çıkarken, özel kilit sistemi ile uygulamada kolaylık sağlayacak. Ayrıca hatta antisound, antistatic ve antibakteriyel özellikli sessiz, statik elektriklenmeyi önleyici, bakteri bulundurmayan ve yok eden parke üretimleri mümkün olacak.


YILDA 80 MİLYON METREKARE ÜRETİM

Parke elementlerinin ‘L’ ve ‘U’ profilinde olmak üzere iki ayrı birleşim tipi profilinde oluklu gerçekleştirilirken, bu üretimin yine bir ilki teşkil edeceğini vurgulayan Kastamonu Entegre Adana MDF Tesisi Direktörü Ergin Turan, “Hat, özel ölçülerde parke üretimine imkân sağlayan teknolojik altyapısıyla öne çıkıyor. Üretim kapasitesi, ürün çeşitliliği ve üretimde teknoloji kullanımına yaklaşımıyla öncü marka Kastamonu Entegre, bu hattın devreye alınması ile birlikte, yılda 80 milyon metrekareyi aşan laminat parke üretim kapasitesiyle dünya üçüncüsü olacak” dedi.

DAİMA İNOVASYON

Sürdürülebilir inovasyona önem veren, güçlü vizyoner ve rekabetçi yapısı ile Kastamonu Entegre’nin hedeflerini, sektörün her alanında öncü konumda yer almak, imza atılan başarılara yenilerini eklemek ve sürdürülebilir kılmak olarak açıklayan Turan, “Bugüne kadar gerek ürünlerimizde, gerekse süreçlerimizde birçok yeniliği hayata geçirdik. Değer yaratan inovasyon işimizin doğal bir parçası. İnovasyonu sistematik, bilimsel, bütünsel yönetmek ve bunu kurum kültürümüzün bir parçası haline getirmek, bundan sonraki çalışmalarımızın da merkezinde yer alacaktır” ifadelerini kullandı. |

Bu haber 8173 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Atatürk en çok Adana'yı sevdi"
Büyülü koku, dostluğu tütsülemeye hazır
Büyülü koku, dostluğu tütsülemeye hazır