Listelerde ’Abdioğulları’ sıçraması

Listelerde 'Abdioğulları' sıçraması

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu 6 tesisi ile faaliyetlerini sürdüren Abdioğulları Plastik Ambalaj Sanayi A.Ş., İstanbul Sanayi Odası’ndan Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne kadar çeşitli kurumların hazırladığı ‘en’ listelerindeki yükselen performansıyla dikkat çekiyor.

24 Mayıs 2017 - 15:00 - Güncelleme: 30 Mayıs 2017 - 15:04

Temelleri 1963 yılında Abdi Sütcü tarafından atılan ve bugün Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu 6 tesisi ile üretimine aralıksız devam eden Abdioğulları Plastik Ambalaj Sanayi A.Ş., İstanbul Sanayi Odası’nca (İSO) her yıl açıklanan ‘Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’ listelerindeki yerini 2015 yılındaki üretimden net satışlarıyla 509’uncu sıradan 462’nci sıraya taşıdı. Firmaya bağlı Filpa Ambalaj ve Dış Ticaret A.Ş., başta Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 4 kıtada yer alan 40 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatıyla ise, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) en başarılı ilk 1000 ihracatçı firması listesinde, 1’inci 500’deki yerini 2015 yılı ihracatı ile 397’nci sıraya yükseltti.

DERGİLERDE DE YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

Öte yandan haftalık ekonomi dergisi Ekonomist’in her yıl Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliği ile gerçekleştirdiği ‘Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi’ araştırmasında 18 sıra yükselerek 148’nci sıradan 130’uncu sıraya yükselen firma, CRIF ve Dun & Bradstreet ve Fortune Türkiye Dergisi işbirliği ile belirlenen ‘Fortune 500’ listesinde ise 414’üncü sıradan 49 sıra yükselerek 365’inci sırada yerini aldı.

Firma ayrıca Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından hazırlanan Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi listesinde de yer alıyor.

BAŞARI ÖVGÜSÜ ÇALIŞANLARIMIZA

Şirketin son yıllardaki hızlı yükselişi, sektörde ve iş dünyasında gıpta ile izlendiğini belirten Abdioğulları Plastik Ambalaj Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sütcü, “Bu başarı sadece yönetim kurulunu oluşturan bizlerin değil, bir ekip başarısıdır. Bunda emeği olan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Sütcü, dolu örtüsü, gölge net ve etiketli file gibi ürünlerde Türkiye’nin ilk üreticisi olan firmalarının, yine kendi ürettiği monofilament teknik tarım örtüsü ile de ülke ithalatını azaltmaya yönelik çabalara büyük katkı sunduğunu belirtti. Sütcü, büyümenin en önemli unsurunun Avrupa teknolojisini kullanarak piyasaya yeni ürünler sunmak olduğunu ifade ederken, kardeş kuruluşları Filpa Ambalaj ve Dış Ticaret A.Ş. aracılığıyla üretimlerinin yaklaşık yüzde 50’sini ihraç ettiklerini bildirdi. |

Bu haber 7059 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Atatürk en çok Adana'yı sevdi"
Büyülü koku, dostluğu tütsülemeye hazır
Büyülü koku, dostluğu tütsülemeye hazır