Mobilyanın kalbinde üretime hazırlık

Mobilyanın kalbinde üretime hazırlık

Yurtiçi ve yurtdışında sahip olduğu toplam 16 fabrikasıyla, ağaç bazlı panel sektörünün global oyuncusu Kastamonu Entegre, İtalyan Gruppo Trombini’yi satın aldı. Firma, gerçekleştirdiği bu yatırımla dünya mobilya sektörünün kalbinde üretim yapacak.

21 Mayıs 2017 - 17:07

1962 yılında, İtalya’nın kuzeydoğusunda, Ravenna’da kurulan Gruppo Trombini’yi satın alan Kastamonu Entegre, mobilya sektörüne yönelik ham ve melamin kaplı yonga levha ve laminat üretecek. Gruppo Trombini, Pomposa’da bulunan yılda 480 bin metreküp, Frossasco’da bulunan yılda 320 bin metreküp kapasiteli iki ayrı yonga levha tesisiyle, toplamda yıllık 800 bin metreküp kapasiteye sahip. İtalya’da yüzde 20 pazar payı hedefleyen Kastamonu Entegre, bu tesisleri, 2018 yılında devreye alacak.

800 MİLYON AVROLUK YURTDIŞI YATIRIMI

Satın alma görüşmelerinin bu yılın ilk çeyreğinde başladığını belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “Global ölçekli üretim kapasitemizi artırmaya devam ediyoruz. İtalya’nın üçüncü büyük yonga levha üreticisi olan Gruppo Trombini’yi satın alarak, Romanya, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Rusya’daki yatırımlarımıza İtalya’yı da eklemiş olduk. Böylece yurtdışı yatırımlarımız toplam 800 milyon avroyu aştı” dedi.

YENİ BİR SIÇRAMA NOKTASI

Moda ve tasarım merkezi İtalya’nın, mobilya sektöründe dünyanın dördüncü büyük üreticisi olduğunu vurgulayan Yıldız, “İtalya mobilya pazarının büyüklüğü 20 milyar dolar ve yaklaşık 10 milyar dolarlık mobilya ihracatı yapıyor. Dünyanın en büyük üreticilerinden biri olarak biz de, bugüne kadar ihracat yaptığımız İtalya’da bir Türk üretici olarak yeni bir ilke daha imza atıyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Şirketimiz için yeni bir sıçrama noktası olacak bu satın almanın, ülkemiz, sektörümüz ve şirketimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. |

Bu haber 5168 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1960 model belediyecilik sona erecek
1960 model belediyecilik sona erecek
İnovasyona teşvik, yatırım alanlarına destek
İnovasyona teşvik, yatırım alanlarına destek