Osmaniye’ye teknokent geliyor

Osmaniye'ye teknokent geliyor

Osmaniye Valisi Kerem Al, kente teknokent kurulması hususunda Bakanlar Kurulu kararının çıktığını belirterek, “Proje şu an uygulama aşamasında” dedi.

01 Haziran 2017 - 14:42

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 4’üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Osmaniye Valisi ve Osmaniye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Al, Osmaniye İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Osmaniye OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Şerif Tosyalı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri Hasan Hüseyin İldemir ve Cafer Pektaş, sanayici ve iş insanları katıldı.

7 MEGAVATLIK GÜNEŞ ENERJİSİ PANELİ KURDUK

Toplantıda bir konuşma yapan Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye OSB’nin gün geçtikçe geliştiğini söyledi. Son 3 yıl içerisinde doğalgaz ve arıtmaya ilişkin bazı altyapı hizmetlerinin tamamlandığını belirten Vali Al, “Bunun dışında, OSB’ye 7 megavatlık bir güneş enerjisi ünitesi kurduk. Muhtemelen eylül ayı itibariyle üretime geçecektir. Bu, OSB’yi sürekli bir gelir kaynağına kavuşturacak çok önemli bir projedir. 7 yılda kendini amorti etme garantisine sahip ve en az 25 yıl OSB’ye ciddi bir kaynak sağlayacak bir projedir” diye konuştu. Osmaniye’ye teknokent kurulması hususunda Bakanlar Kurulu kararının çıktığını ifade eden Vali Al, projenin şu an uygulama aşamasında olduğunu ifade etti.

MÜTEŞEBBİS HEYET BELİRLENDİ

Konuşmaların ardından yapılan oylama sonucunda asıl üyeleri Şerif Tosyalı, Mustafa Baştuğ, Abdullah İlbeyli, Nejan Hatko, Tamer Bilici, Erhan Ektiren, Adnan Şennakoğlu ve Nami Çetingök’ten ve yedek üyeleri Hakan Özkök, Haydar Ceylan, Hüseyin Nohutlu, Yılmaz Ersoy, Recep Türkoğlu, Emrah Çolak, Ali Özkan ve Can Kanat’tan oluşan Osmaniye OSB Müteşebbis Heyeti’nin görevine devam etmesine oybirliği ile karar verildi. Bundan sonraki süreçte Osmaniye İl Özel İdaresi, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası, Osmaniye Sanayici ve İşadamları Derneği’nin hisseleri oranında göndereceği 7 kişi ile birlikte Osmaniye Valisi Kerem Al’ın başkanlığında 15 asil ve 15 yedek üyeden oluşan Müteşebbis Heyet’in teşekkül edeceği bildirildi. |

Bu haber 7602 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Atatürk resmen Adanalıdır
Atatürk resmen Adanalıdır
"Atatürk en çok Adana'yı sevdi"