Suudi Arabistanlı hastalar tedavi için Doğu Akdeniz’e gelecek

Suudi Arabistanlı hastalar tedavi için Doğu Akdeniz'e gelecek

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Kral Fahd Hastanesi’nin başhekimi Prof. Dr. Hasan Shacfe, işbirliği için Doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki hastaneleri ziyaret ediyor.

02 Mayıs 2017 - 03:16

Son 10 yıldır sağlık turizmi için önemli adımların atıldığı Doğu Akdeniz Bölgesi’ne Ortadoğu’dan gelen hasta sayısını artıracak yeni bir gelişme yaşanıyor. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Kral Fahd Hastanesi’nin başhekimi Prof. Dr. Hasan Shacfe, işbirliği için bölgemizdeki hastaneleri ziyaret ediyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı olan Prof. Dr. Hasan Shacfe, Medical Park Tarsus Hastanesi ziyaretinde, “Çukurova, İstanbul’dan daha cazip” dedi.

AYRINTILI BİLGİ ALDIK

Prof. Shacfe, kendilerinin yetersiz kaldığı durumlarda hastaları Doğu Akdeniz’deki kentlere sevk etmek istediklerini, bunun için de hangi hastanede hangi imkânların olduğunu görmek için bir süreliğine bölgede olduğunu söyledi. Prof. Shacfe, “Gittiğim hastanelerin hekim ve diğer sağlık kadroları, altyapıları, deneyimleri gayet iyi. Hepsinde ilgiyle karşılandık. Hastane yöneticileri, sundukları hizmetler hakkında bilgi verdi. Bundan sonraki süreçte de Adana ve Mersin başta olmak üzere bölge hastanelerinin yöneticilerini Suudi Arabistan’a bekliyoruz” diye konuştu.

HER YÖNDEN AVANTAJLI

Doğu Akdeniz’in kendileri açısından hasta sevki için çok cazip olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Shacfe, şöyle devam etti: “Özellikle bölge kentlerinin ülkemize mesafe avantajı var. Ayrıca kültürel yakınlık da önem arz ediyor. Diğer yandan bölgeye tedavi için gelen kişiler ve yakınlarının birçok tarihi ve turistik yeri birkaç gün içinde gezebilmeleri mümkün. Türkiye’nin en önemli sağlık merkezlerinden biri olan İstanbul da Ortadoğulu hastalar için bir alternatif; ama İstanbul’da hem sağlık hizmetleri biraz daha maliyetli hem mesafe daha fazla hem de hastaları ve yakınlarını rahatsız eden trafik gibi bazı sorunlar var.” |

Bu haber 5692 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Atatürk resmen Adanalıdır
Atatürk resmen Adanalıdır
"Atatürk en çok Adana'yı sevdi"