Toplu üyeliklere yüzde 80 destek

Toplu üyeliklere yüzde 80 destek

E-ticaret sitelerine toplu üyelik giderleri, işbirliği kuruluşları için yüzde 80 oranında desteklenecek.

17 Nisan 2017 - 03:46

Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu’nun ‘Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkındaki Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’i Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, işbirliği kuruluşu olarak ifade edilen ihracatçı birlikleri, il ticaret ve sanayi/sanayi odaları, sektör dernekleri ve kuruluşları, organize sanayi bölgeleri veya imalatçıların kurduğu dernek-birlik veya kooperatiflerin, e-ticaret sitelerine toplu üyelik giderleri yüzde 80 oranında destekleneceği açıklanırken, toplu üyeliklerde başvuruda yer alan her bir şirket için işbirliği kuruluşlarına e-ticaret sitesi başına yıllık en fazla 2 bin dolar tutarında destek verileceği kaydedildi.

Tebliğe göre, işbirliği kuruluşlarının toplu üyelik desteğinden yararlanabilmesi için her başvuruda en az 250 şirketin yer alması gerekirken, işbirliği kuruluşunun onaylanan başvurularını müteakip şirket ilave etme talebinde bulunabilecek. Ayrıca ilave edilen şirketlerin, desteğe esas üyelik bitiş tarihinin belirlenmesinde daha önce onaylanan grubun üyelik bitiş tarihi esas alınacak.

EN FAZLA 5 E-TİCARET SİTESİ

İşbirliği kuruluşlarının, söz konusu destekten en fazla 5 e-ticaret sitesi için yararlanabileceği bildirilirken, toplu üyelik başvurularında yer alan şirketlerin aynı site için en fazla 3 yıllık üyeliğinin destekleneceği kaydedildi. Destekten yararlanabilmek için üye olunan e-ticaret sitesinin bakanlıktan onay almış olması gerekliyken, e-ticaret sitelerinde yer alan site içi reklam ve reklam bandı (banner) giderleri destek kapsamı dışında tutulacak. |

Bu haber 4288 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Atatürk resmen Adanalıdır
Atatürk resmen Adanalıdır
"Atatürk en çok Adana'yı sevdi"