Tosyalı’ya bu sefer de ABD’li ortak

Tosyalı'ya bu sefer de ABD'li ortak

Tosyalı Holding, Japonya’nın demir-çelikte lider firması Toyo Kohan’ın ardından bu kez de, New York Borsası’na kote Amerikalı Harsco ile ses getirecek bir işbirliğine imza attı. Holding, yeni ortağı ile daha temiz ve verimli metal üretimi için çalışacak.

23 Mayıs 2017 - 15:39

“Yabancı sermaye Türkiye’den gidiyor mu?” sorusunun aksine Tosyalı Holding, Japon Toyo Kohan ile yaptığı büyük işbirliği sonrasında, şimdi de Amerikalı Harsco’yu Türkiye’ye getirme başarısını gösterdi. Dünya genelinde çelik ve metal sanayiinin bir asırlık deneyimiyle en büyük tedarikçileri arasında yer alan Harsco Corporation, daha temiz ve verimli metal üretimi için teknoloji ortağı olarak hizmet sunuyor. Üretim atık yığınlarını yararlı ticari kullanıma dönüştürmek için etkili çözümler sağlayan şirket, 30’u aşkın ülkede faaliyetlerine devam ediyor.

OSMANİYE’DEKİ TOSCELİK TESİSLERİNDE KURULDU

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, bu önemli işbirliğine ilişkin yaptığı açıklamada, “Türk çelik sektörünün temel sorunlarından biri olan cürufun bertaraf edilmesinin yanı sıra tekrar ekonomiye kazandırılması için ortağımızın 100 yılı aşkın deneyimlerinden yararlanmayı ve bu atıkları Türk ekonomisine yeniden kazandırmayı hedefliyoruz. Örnek proje olacak Osmaniye’deki bu tesisimizin başarısı ile ülkemizin başka bölgelerinde de cüruf bertaraf tesislerinin sayılarını artırmak için ortağımızla geleceğe dönük çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadeleri kullandı. |

Bu haber 6821 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Atatürk en çok Adana'yı sevdi"
Büyülü koku, dostluğu tütsülemeye hazır
Büyülü koku, dostluğu tütsülemeye hazır