Tüm olumsuzluklara rağmen büyüyen bir ekonomimiz var

Tüm olumsuzluklara rağmen büyüyen bir ekonomimiz var

MÜSİAD Adana Şubesi Başkanı Burhan Kavak, içeride ve dışarda yaşanan her türlü olumsuzluğa rağmen, bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisinin yüzde 5 büyüdüğünü söyledi. MÜSiAD Adana’nın 23’üncü geleneksel iftarında konuşan Kavak, “İş dünyası temsilcileri olarak üretmeye ve ülkemizi güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

13 Haziran 2017 - 15:06

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi tarafından 23’üncü geleneksel iftar yemeği verildi. Park Zirve Tesisleri'nde düzenlenen programda konuşan MÜSİAD Adana Şubesi Başkanı Burhan Kavak, sözlerine şehitleri anarak başladı. “Bu cihanın her yerinde, dinimiz, vatanımız ve milletimiz uğruna hayatını feda eden yüce şehitlerimiz için rabbimden rahmet niyaz ediyorum” diyen Kavak, ramazan ayında sofraların yine dostlarla, bereketle dolduğuna dikkat çekti. Orucun sadece sabahtan akşama kadar aç kalma anlamına gelmediğini belirten Kavak, “Orucun bize yaşattığı, hatırlattığı değerler var. Oruç, insanın kendisini terbiye etmesinin bir yoludur. Sabırdır, vefadır, güzel ahlaktır. Biz bu mübarek ayı bu duygularla karşıladık, yaşıyoruz ve uğurlayacağız” diye konuştu.

ADANA ÜRETEREK BÜYÜYOR

Türkiye’nin geçen yıl çok önemli bir sınavı başarıyla geçtiğine vurgu yapan MÜSİAD Adana Şubesi Başkanı Kavak, “Çok iyi gizlenmeyi başarmış, hain bir yapı dış güçlerin de desteğini alarak darbe girişiminde bulundu. Bu büyük badireye rağmen ekonomimiz ayakta. İçeride ve dışarıdaki her türlü olumsuzluğa rağmen ekonomimiz büyümeye devam ediyor. 2017 yılının ilk 5 ayını geride bıraktık. Geçen yılın aynı dönemine göre Adana’nın ihracatı ortalama yüzde 6 artmış. Yine organize sanayi bölgemizde elektrik enerjisi tüketim miktarımızda artış var. Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliği kapsamında Adana olarak binlerce kişiye iş sağlandı. Elbette gönlümüz bu sayıların daha da yükselmesinden yana. Bizler Adana’nın gücüne ve potansiyeline güveniyoruz. Daha çok çalışacağız. Daha fazla proje geliştireceğiz” dedi.

VALİLİ VE BÜYÜKELÇİLİ İFTAR

MÜSİAD Adana’nın iftar programına Adana Valisi Mahmut Demirtaş,  Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, iş dünyası sivil toplum kuruluşu yöneticileri, kamu kuruluşlarının il müdürleri ve 400’ü aşkın MÜSİAD üyesi iş insanı katıldı.

12 yeni üyeye ‘Üyelik Plaketi’nin de verildiği programa sponsor olan Altıneller Okulları, Tekbaş City, Ortadoğu Alüminyum, Kavaklar Mermer, Tüsan A.Ş., Salih Bebe, Hasbahçe İnşaat, Yeldan Tıp, Ay Beton, Sistema Mutfak, Hekimbay İş Sağlığı Güvenliği ve Kocabey Makina’ya da teşekkür edildi. |

Bu haber 4567 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Atatürk resmen Adanalıdır
Atatürk resmen Adanalıdır
"Atatürk en çok Adana'yı sevdi"