"Burada Ne Üretiliyor?"
Esra ÖZDEN

Esra ÖZDEN

[email protected]

"Burada Ne Üretiliyor?"

30 Ekim 2017 - 13:43

Refleks gazetesi yayın hayatında 10 yılı geride bırakmaya hazırlanıyor. Bu süre içerisinde asli görevimiz ekonomi haberciliğiyle yetinmediğimizi bizi takip edenler biliyor.

İş’e Yarayan Toplantılar’la bilgilendirme, ‘Mega Satınalanlar Zirvesi’yle network geliştirme, ‘Lokomotif Ödül Törenleri’yle motivasyon artırmaya yönelik etkinlikler yaptık.

Bu yöndeki etkinliklerimizi bölge ekonomisinin gelişmesine yönelik faaliyetlerle sürdürüyoruz. Son olarak Adana Tanıtım ve Kalkınma (ATAK) A.Ş. ile birlikte organize ettiğimiz Lübnan etkinliğimizle de dış ticaretimize farklı bir pencere araladık.

ATAK A.Ş. ile işbirliğinde yine farklı bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyoruz.

Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) ortaklığındaki ATAK A.Ş. ile Türkiye’nin gözde üretim üssü Adana OSB’de ‘Burada Ne Üretiliyor?’ adlı ‘İkili Görüşmeler’ (B2B) etkinliğine hazırlanıyoruz.

Adana OSB’de 350’nin üzerinde sanayi kuruluşumuz bulunuyor. Üretimleri, yenilikleri, markaları ve ihracatlarıyla gurur duyduğumuz bu işletmelerin birbirlerini daha yakından tanıyarak işbirliği / güç birliği yapmasına katkı sağlayacak etkinliğimiz Adana OSB Müdürlüğü fuaye alanında gerçekleştirilecek. Adana OSB’de üretim yapan sanayi kuruluşları bu etkinliğe masa kurarak katılabilecek. Hem satış pazarlama hem de satın alma yöneticileriyle masalarında olacak sanayicilerimiz, öncelikle komşusunun ne ürettiğini, ne kadar ürettiğini daha yakından tanıma imkânı bulacak. Üretirken bazı girdilerinin komşusu tarafından üretiliyor olduğunu öğrenmenin ve bu yönde doğacak yeni işbirliğinin yararlı olacağını düşünüyoruz. Öte yandan Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraşlı sanayi kuruluşlarının temsilcileri Adana OSB’de neler üretildiğini bu etkinlikte daha yakından öğrenmiş olacak. Tabii ki bu organizasyondan KOBİ’lerimiz ve sanayi kuruluşlarımıza mal ve hizmet sağlayan tedarikçiler de yararlanacak.

Masalı katılım sağlayacak sanayi kuruluşları broşürleri, tanıtım materyalleri, hatta küçük numuneleriyle kendilerini anlatma imkânı bulurken, üretirken hangi ürün ve hizmetleri aldıklarıyla ilgili tedarikçilere bilgi verecekler. Bu yönde Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek etkinliği yeni yılda bölgemizdeki diğer OSB’lerde de devam ettirmek istiyoruz. 

Öncelikle ‘Burada Ne Üretiliyor?’ projemize onay ve destek veren başta Adana OSB Başkanı Bekir Sütcü olmak üzere Adana OSB Yönetim Kurulumuza, Adana OSB Müdürü Mustafa Keskin’e, ATAK A.Ş. ortağı meslek odalarımızın değerli başkanları Zeki Kıvanç’a, Atila Menevşe’ye, Şahin Bilgiç’e ve ATAK A.Ş. Genel Müdürü İlhami Günsel’e teşekkür ediyorum.

Tedarik ve pazarlama süreçlerinin en önemli avantajının hammaddeye, ara mamullere ve pazara yakınlık olduğunu biliyoruz. Adana’nın şirketleri arasında maksimum işbirliği sağlayarak büyümelerine katkı sağlayacak bu ekonomik aktivitede, yani 24 Ocak 2018 Çarşamba gününde bir arada olmayı diliyorum.

Bu yazı 3006 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar