Dünyanın en işlevsel lazer epilasyon cihazını yaptılar
Esra ÖZDEN

Esra ÖZDEN

[email protected]

Dünyanın en işlevsel lazer epilasyon cihazını yaptılar

05 Aralık 2020 - 16:05

Endüstri Mühendisi Barış Avcı, İşletmeci Ümit Akyıldızlar ve Bilgisayar Mühendisi Serhan Yazıcıoğlu, birikimlerini Teknomedikal Güzellik ve Bakım Teknolojileri Anonim Şirketi’nde birleştirdi.

Türkiye’nin dışa bağımlı olduğu alanda milyon dolarlar ödenerek ithal edilen lazer epilasyon cihazı ve incelme/sıkılaştırma cihazlarını Adana’da üretmeye başlayan Teknomedikal A.Ş., bugün ülkenin gururu oldu. 

Türkiye’de bu alanda 2013 yılına kadar üretim yapılmazken başlayan serüvende Teknomedikal A.Ş. ile Adana artık, Türkiye’nin güzellik ve bakım cihazları üretim üssü oldu. 


Geçtiğimiz günlerde Beauty Çukurova Expo / Adana Estetik Güzellik ve Kozmetik Fuarı’nı ziyaret ettiğimde Teknomedikal A.Ş. Yönetici Ortağı değerli arkadaşım Barış Avcı’yla neler yaptıklarını konuşunca anlattığı her ayrıntıdan ayrı gurur duydum. 

Teknomedikal A.Ş., ‘Diode’ ve ‘IPL’ teknikleriyle güzellik sektörüne lazer epilasyon cihazı üretiyor. Donanım ve yazılım gerektiren bu cihazlarda yerlilik oranını yüzde 80’in üzerine çıkardıklarını anlatan Avcı, kamu desteği sağlanması durumunda bu oranın yüzde 100 yerliliğe ulaşabileceğini, böylece uzun bir dönem ithalatçı konumundaki Türkiye’nin bu sektörde ihracatçı durumuna geçebileceğini söylüyor. 

Bunun yatırım teşviki ve yasal düzenlemelerle sağlanabileceğini belirten Avcı, ürettikleri cihazların Avrupa’daki emsallerinden daha işlevsel ve tercih edilir olduğuna vurgu yaptı. 

Yaptıkları ar-ge çalışmalarıyla ‘Diode’ ve ‘IPL’ tekniklerini aynı anda kullanabilen cihaz geliştirdiklerini anlatan Avcı, “Kalın tüylerde ve geniş alanlarda ‘Diode’, ince ve hassas bölgelerde ‘IPL’ tekniklerini içeren makineler tercih ediliyordu. Bu alanda yatırım yapan güzellik merkezleri tercih yapmakta zorlanıyordu. Biz her iki tekniği tek makinede birleştirdik. Dünyada bir ilk olan cihazımız sektörün en gözde ürünü oldu” diyor. 


Teknomedikal A.Ş.’nin üretime başlamasıyla Çin’e gidenlerin artık yolunu Adana’ya çevirdiğini belirten Avcı, bir dönem birlikte çalıştıkları birçok kişinin kendi işini kurmasıyla şehirde 1000’e yakın kişinin istihdam edildiği teknoloji yoğun bir sektör oluştuğunu anlattı. 

‘Ulase’, ‘Wave’ ve ‘Cube’ markalarıyla lazer epilasyon cihazlarının yanı sıra ses dalgası (ultrasyon) tekniğiyle Türkiye’nin tek üreticisi Teknomedikal A.Ş.’nin incelme/sıkılaştırma cihazları da yoğun ilgi görüyor. Barış Avcı, hedeflerini ‘Avrupa pazarında daha etkin olma’ olarak belirlediklerini söylüyor.

Girişimcilik Ekosistemi Derneği’nde (GED) birlikte çalıştığımız hem Barış Avcı hem de Ümit Akyıldızlar’ın başarılı girişimlerinin benzerleri çoğaldığında üretiminde yüksek teknoloji ürün oranı yükselmiş bir Adana olacak. 

İşte, arzu ettiğimiz gelişmiş Adana’ya da o zaman kavuşabileceğiz.


Bu yazı 7898 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar