Gençler staj imkânının yanı sıra mentorluk bekliyor
Esra ÖZDEN

Esra ÖZDEN

[email protected]

Gençler staj imkânının yanı sıra mentorluk bekliyor

14 Haziran 2018 - 09:37

Üniversite öğrencileri ve mezunları için sosyal projeler organize eden, şirketleri, sivil toplum kuruluşlarını genç yeteneklerle buluşturan ve staj imkânı sunan uluslararası bir kuruluş AIESEC…

AIESEC’in Türkiye yapılanmasında Adana da yer alıyor. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) gibi köklü, Adana Bilim Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) gibi genç yükseköğretim kurumlarının bulunduğu Adana’da AIESEC’in daha etkin olması hepimizin desteğine bağlı.

ÇÜ’den değerli hocalarım Prof. Dr. Nejat Erk ve Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu ile birlikte ben de AIESEC Adana’nın danışma kurulunda görev alıyoruz.

Geçen hafta AIESEC Adana Başkanı Aşkın Aydar, yönetim kurulu ve bazı üyeleriyle iftar programında bir araya geldik. Hepsi pırıl pırıl gençlerle kariyer planlamalarını konuştuk.

Aralarında hedefine profesyonel yöneticiliği koyanlar da vardı, kendi işinin patronu olmak isteyenler de… İnşaat mühendisliği bölümünden mezun olacaklar da vardı, elektronik bölümünde eğitimini devam ettiren de…

Hepsinin kariyerleriyle ilgili çaba ve düşüncelerini dinledik.

Çıkardığım sonuç şu:

Şirketlerin en önemli sosyal sorumluluklarından biri de genç kuşağa staj imkânı sağlamak. Biliyorum birçok işletmemiz üniversitelerimizle bu çerçevede işbirliği yapıyor. Gençlerimize ‘prosedür’ çerçevesinde staj imkânı sağlanıyor.

Ancak AIESEC gibi organizasyonların üyesi gençlerimizin talebi ve ihtiyacı ‘prosedür staj’ değil. Onlar geleceğin iş dünyası liderleri olmak istiyor. Bunun için de iş dünyasından işyerinde staj imkânı ile birlikte şirket yöneticilerinden mentorluk bekliyorlar.

Biliyorum, günümüz iş dünyasında şirketleri yönetmek kolay değil. Ben buna bir de mentorluk gibi hiç de kolay olmayan sosyal sorumluluk talebi ekliyorum. Ama inanın, kendi geleceğimiz için bu sistemi çalıştırmaya ihtiyacımız var. Hızlı ve rekabetçi dünyada akıllı, inovatif ve en önemlisi erken tecrübeye sahip genç liderlerimiz olmazsa ülkemizi arzu ettiğimiz sıralamaya taşıyamayacağız.

Ben yazımı okuyan her iş insanının AIESEC Adana yöneticilerine ulaşmasını, ‘Ne yapabiliriz?’ sorusuna birlikte yanıt bulmalarını arzu ediyorum.

Bu yazı 2687 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar