Hürriyet'in 'Çukurova'dan 2023'e Doğru'...
Esra ÖZDEN

Esra ÖZDEN

[email protected]

Hürriyet'in 'Çukurova'dan 2023'e Doğru' çalışması

02 Haziran 2017 - 11:23

Hürriyet gazetesi, Türkiye’deki okurlarının karşısına ‘Çukurova’dan 2023’e Doğru’ adlı bir ekle çıktı. 

Önce bu ek için katkı sağlayanlara, emek verenlere ve Hürriyet yetkililerine teşekkür ediyorum. Çünkü çok net bir Çukurova fotoğrafı yansıtılmış ve mesajlar doğru verilmiş. Çalışmanın bölgemizin tanıtımına önemli katkı sağladığını düşünüyorum. 


Ekten çıkardığım özet paragrafları paylaşmak istiyorum:

  • Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük müze kompleksi Adana’da açıldı. 68 bin 530 metrekarelik alan üzerine kurulan müze turizme önemli katkı sağlayacak. 
  • Mersin Uluslararası Limanı ile deniz taşımacılığındaki yükselişimiz sürüyor. Liman bu yıl 6 milyar liralık yatırım yapacak. 
  • Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın açılması, yol, turizm bölgesi yatırımlarıyla Adana ve Mersin’de 10 milyon turist ağırlama hedefinin bulunduğunu söyledi.
  • Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, bölgenin avantajlı olduğu tarım ve enerji sektörlerinde inovatif girişimciliğin destekleneceğini söyledi. 
  • Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü, 2017 yılı sonuna kadar bölgelerinde 575 milyon liralık yatırım yapılacağını ve 3 bin 500 kişiye yeni iş kapısı aralanacağını söyledi. 
  • Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 3 bin dekar arazi üzerinde Türkiye’nin en modern ‘Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Adana’da hayata geçirileceğini belirtti. 
  • Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili detay bilgiler verdi. 
  • Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, kentin nitelikli sıçrama yapabilecek 20 il arasında ilk 5’te yer aldığını hatırlattı ve ‘Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ yatırımındaki son durumla ilgili bilgi verdi. 
  • Temsa, ABD ve Avrupa’ya otobüs ihracatındaki gelişmeleri ve hedeflerini aktardı. Yine Sunar Mısır, Teknik Metal gibi birçok firma yatırım ve başarı öykülerini yansıttı. 

Bütün bunlara baktığımızda geleceğe olan güvenimiz artıyor. Ben Çukurova’nın, hatta biraz daha geniş düşünerek Doğu Akdeniz’in Türkiye’nin yeni üretim üssü olacağına inanıyorum. 

Gerçekleştirilen projeler, belirlenen hedefler bunu gösteriyor. Bu bölgede yatırım yapıyor, yaşıyor olmaktan mutlu olacağımız günler uzak değil. 

Zenginliğimizi, bu bölgeyi keşfedeceklerle paylaşmak istiyoruz. 


BAŞARILI GENÇLERE SAHİBİZ

Önceki gün genç bir girişimciyi ağırladık. Adı Zeynel Abidin Kaymak… Yaşı 35. Ancak üretimden ihracata kısa sürede çeşitli sektörlerde başarılı işleri var. İsimlerinin ve soy isminin baş harflerinden oluşturduğu ZAK Grup, çelik kapı ihracatından yurtdışında otel revizyonlarına birçok alanda faaliyet gösteriyor. 


Kaymak’ı dinlerken kısa süredeki başarılarından dolayı çok mutlu oldum. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye Moritanya İş Konseyi Başkanı olduğunu öğrenince Afrika pazarını konuştuk. Kaymak, Adana’nın ihracatında Afrika’yla yeni bir pencere açılabileceğini anlattı. Bu kıtadaki deneyimlerini aktardı. Bence bu genç girişimcimizi dinlemek gerek. Deneyimlerini paylaşmaktan mutlu olacağını aktaran Zeynel Abidin Kaymak’ın e-posta adresi şöyle: [email protected] |

Bu yazı 4974 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar