Kortejsiz karnaval olmayacak
Esra ÖZDEN

Esra ÖZDEN

[email protected]

Kortejsiz karnaval olmayacak

09 Mayıs 2017 - 13:20 - Güncelleme: 17 Mayıs 2017 - 13:47

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt’un ‘gençlik hayalim’ dediği etkinlik Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalına dönüştü. “Nisanda Adana’da” olunarak portakal çiçeklerinin eşsiz kokusunda büyülenmeyi ve eğlenmeyi içeren karnavalın 5’incisini geride bıraktık.

İlk 3 yılı muhteşem geçen karnavalda son iki yıldaki talihsizlikler hepimizi kaygılandırdı. 

İki yıl önce yurdun neredeyse her bölgesinde yaşanan terör olayları sebebiyle korteji iptal edilen Nisan’da Adana’da - Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, bu yıl da referandum süreciyle çakıştı. Bu yıl karnaval iptal edilmedi; ama kortejden mahrum etkinlik hiç kimsenin içine sinmedi. 

Önceki gün ‘Nisan’da Adana’da Komitesi’ olarak bir toplantı yaptık. Adana Tanıtım ve Kalkınma (ATAK) A.Ş. Genel Müdürü İlhami Günsel’in başkanlığındaki toplantıda 2018’deki karnavalı konuştuk. 

Toplantı sonrası ofisime döndüğümde notlarımı okudum ve sizlerle paylaşma gereği duydum. 

1) Karnaval, Adana’nın tanıtımı, hatta sosyoekonomik gelişmesi için çok önemli bir enstrüman oldu. 

2) Bütün dünyada olduğu gibi karnavalların can alıcı etkinliği farklılıkların sergilendiği, en çok eğlenilen korteji. Kortejsiz karnaval olmaz. 

3) Karnaval, herhangi bir kuruluşun, herhangi bir yerel yönetimin uhdesinde değil, Adanalının yönetiminde gerçekleştirilmeli. Siyasetten, çekişmelerden, polemiklerden çok ama çok uzak tutulmalı. Amatör ruhla gönüllülerle ama profesyonel yönetilmeli. 

4) Karnaval, ne fuardır ne panayır ne festival… İlk yılların ruhu tekrar yakalanmalı, üzerine artı değer konmalı.

5) Karnavala Adana’da her kişi ve kurum sahip çıkmalı ve gönülden destek vermeli. Bu desteğe Adana dışında bulunan Adanalılar da katkı sağlamalı. 

6) En önemlisi 2018’in hazırlıkları bugünden başlamalı. İş planıyla yürünmeli. 


Nisan’da Adana’da Komitesi’nde Ali Haydar Bozkurt, İlhami Günsel, Tayyar Zaimoğlu, Rifat Karabucak, Mehmet Uluğtürkan, Müthiş Ölçer, Can Akşit, Mustafa Fidan Vursavuş, Naci Sezgek gibi gerçekten çok değerli isimler var.

Her biri, kendi alanındaki uzmanlıklarının yanı sıra başarılarıyla da biliniyor. İlhami Günsel, komiteye yeni süreçte bazı isimlerin dâhil olacağını da belirtti. 

Kısacası Nisan’da Adana’da - 6’ncı Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’na henüz narenciye çiçeklerinin kokusu dağılmadan başladık. 

Komitede ben de görev alıyorum. Ve sizlerden de görüş ve öneri bekliyorum. 



MİLLETVEKİLİ TÜMER’İN PERFORMANSI 

Önceki gün Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ziyaretimize geldi. 

Bir ekonomi yayını olduğumuz için ağırlıklı olarak bölge ekonomisini konuştuk. Son söz Tümer’in çalışmalarına geldi. 

Baştan söylemeliyim. Tümer, bir muhalefet milletvekilinden beklenenleri tam olarak yerine getiren bir isim. Zira iyi dinliyor. Toplumun her kesimine gidiyor. Sokaktaki vatandaştan ayrılmıyor. Sivil toplum ve medya kuruluşlarıyla sürekli irtibatta… 


Önceki dönemlerden hatırlıyorum. ‘Milletvekili İzleme Raporları’ hazırlayan kuruluşlar vardı. Sanırım şimdi yok. Vekiller verdikleri soru önergelerinden toplantı katılımlarına, genel kuruldaki konuşma etkinliklerinden vatandaşla diyaloglarına değerlendirilir, onlara adeta karne verilirdi. Uygulama devam etse en yüksek notları alanlar arasında Tümer olur. 

Bölgemizin diğer vekillerinden de benzer performansı bekliyoruz. |

Bu yazı 3432 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar