Sayın Sözlü, işte bunun için Atatürk Parkı'na konteyner...
Esra ÖZDEN

Esra ÖZDEN

[email protected]

Sayın Sözlü, işte bunun için Atatürk Parkı'na konteyner koyma izni istiyoruz!

05 Haziran 2018 - 09:42 - Güncelleme: 05 Haziran 2018 - 09:50

5 yıl önce İstanbul’da bir araya gelen gençler bir şirket kurdu. Hedeflerinde oyun programı yazarak milyonlara ulaşmak vardı. Çok hızlılardı. Yazdıkları oyunlar kolay öğrenilebiliyor ve kısa sürede milyonlara ulaşıyordu.

Çalışmaları dünyaca ünlü oyun şirketi Zynga’nın dikkatini çekti. ‘Gram Games’ adlı şirket bünyesinde bir araya gelen gençler Zynga’dan gelen teklifi değerlendirdiler ve şirketlerini 250 milyon dolara sattılar.

Bu güzel haberi alır almaz gözlerim daldı, 2001 yılına gittim.

IMF’den borç istemiştik. Bir milyar doların serbest bırakılması karşılığında bizden niyet mektubu üzerine niyet mektubu istiyorlardı. “Tarımda şunu ekmeyeceksiniz”, “Sanayide bunu üretmeyeceksiniz”, “Kamuda şöyle tasarruf yapacaksınız”, “Sıkı maliye politikası izleyeceksiniz” telkinlerinde bulunuyorlardı.

O gün ‘Gram Games’ gibi 4 şirketimiz olsa IMF’nin kapısında borç almak için bulunmamıza gerek kalmayacaktı.

‘Gram Games’in aldığı nakit bedel bugün Türkiye’nin 100’üncü büyük sanayi kuruluşunun yıllık cirosuyla eşdeğer.

İşte, bu yüzden diyoruz ki: En değerli varlığımız gençlerimiz! Gerçekten fırsat verildiğinde biraz destek olunduğunda yeni ekonomi modelini onlar çalıştıracak ve güçlü Türkiye’yi oluşturacaklar.

3 yıl önce bir grup arkadaşımla özellikle üniversiteli gençlerimizin hayallerindeki işlerin hayata geçirilmesine destek vermek üzere Girişimcilik Ekosistemi Derneği’ni (GED) kurduk. İyi de oldu. İnovatif girişimcilik eğitimleri, girişimcilik zirveleri, mentor eğitimleri gibi onlarca projeyi hayata geçirdik. Farkındalık anlamında güzel işler çıkardık. Şimdi hedefimizde kent merkezinde Türkiye’nin en etkin ve işlevsel kuluçka merkezini hayata geçirmek var.

Bunun için çeşitli platformlarda Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’den Atatük Parkı’na iki konteyner koyma izni istedik.

Biliyorum, Hüseyin Başkan da katma değeri yüksek üretime, Türk gençlerinin uluslararası ekonomide söz sahibi olmasına bizler kadar önem veriyor.

İstiyoruz ki gençlerimiz Adana’nın tam merkezinde, hayatın tam ortasında kafelere, sinemaya yakın bir mekânda özgürce geç saatlere kadar çalışabilsinler. İşletmeciliğini GED olarak yapmaya hazır olduğumuz kuluçka merkezinin Türkiye’ye örnek olacağından kimsenin şüphesi olmasın. ‘Gram Games’ gibi Türkiye’ye milyon dolarlar kazandıran onlarca şirketin Adana’dan doğmasını sağlamak istiyoruz.

Olumlu yanıt bekliyoruz.

AHMET TUNALI’NIN BİLİŞİM MERAKI

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, İstanbul Üniversitesi’nden okul arkadaşım. Başarılı bir bürokrat ama onu yakınları geliştirdiği ve her fırsatta paylaştığı projeleriyle de tanıyor. Özellikle bilişim projelerine meraklı. Geçen hafta ziyaretimize geldi. Adana ekonomisini konuştuk. Bilişim alanında Adana’da yapılabilecekleri gündemimize aldık. Umarım sohbetin somut sonuçlarını da buradan yazma imkânım olur. 

KAHRAMANMARAŞ VALİSİ ÖZKAN’IN İFTAR DAVETİ

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) mezunları olarak zaman zaman bir araya geliyoruz. Grubumuzun Adana sorumlusu Veysel Şahin aradı: “Kahramanmaraş Valimiz Sayın Vahdettin Özkan’ın iftar davetine katılacağız, gelir misiniz?” dedi.

Aralarında Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı’nın da olduğu bir grupla Kahramanmaraş’a gittik. Valimiz bizi ‘Tarihi Kocabaş Konağı’nda ağırladı. Yaklaşık 150 yıl önce yaptırılan konak, o dönemin en güzel Maraş evlerinden biriymiş. İl Özel İdaresi tarafından restore edilen konak bugün restoran olarak işletiliyor. Bu güzel Maraş Kültür Evi’nde yörenin lezzetleriyle iftar yaptık.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, kentte tam iki yılını doldurdu. Şehirde çok seviliyor. Doğu Akdeniz’in bu şirin kentinin gelişmesi için sanayiden turizme projelerin yanında ve destekçisi olmaya özen gösteriyor. Bize de İÜ SBF mezunları olarak gurur duymak düşüyor. |

Bu yazı 3196 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar