Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'nde 'girişimcilik...
Esra ÖZDEN

Esra ÖZDEN

[email protected]

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'nde 'girişimcilik ekosistemi'ni anlattık

29 Kasım 2017 - 09:39

Ne olacak bu dünyanın hali?

Daha yaşanabilir bir dünya için ben ne yapabilirim?

Eminim, bu soru cümlelerini çoğumuz çoğu kez kullanıyoruz.

Dünyada bunlar ve bunlara benzer cümleleri kuranlar bir festival şemsiyesi altında bir araya geliyor.  Birlikte oluşturulacak geleceği konuşuyorlar.

Dünyanın farklı noktalarından sürdürülebilir yaşama dair öyküler filmleştiriliyor. Bu filmler gönüllüler tarafından izleniyor. Yeni bir yaşam kültürünün oluşmasına katkı sağlanıyor.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin 10 yıldır Türkiye’de gerçekleştiriliyor olduğunu öğrendim. Bu yıl 22 - 26 Kasım 2017 tarihleri arasında Türkiye’nin 10 kentinde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen festivalin Mersin bölümüne konuşmacı olarak davet edildim.

Değerli arkadaşım, bir sivil toplum gönüllüsü Hanife Körünoğlu, Çukurova’da işletmek istediğimiz girişimcilik ekosistemini ve bugüne kadarki yaptıklarımızı festival kapsamında gerçekleştirilen bir oturumda anlatmamı istedi.

Geçen pazar günü film gösterimlerine ev sahipliği yapan Mersin Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’ndaydım.

Daha yaşanılabilir bir dünya için gönüllü olan birçok insanla tanışma imkânı buldum. Konuşmamda görev aldığım ‘Girişimcilik Ekosistemi Derneği’ni, hedeflerimizi ve neler yaptığımızı anlattım.

Her konuşmacı öncesinde bir film gösterilen festivalde benim konuşmamın öncesindeki kısa filmin adı ‘Yeni Simyacılar’dı. Filmi katılımcılarla birlikte izledim. Film bir Hint geleneği olan Jugaad’ı, yani ekonomik inovasyonu inceliyor ve ‘yıkma’ kelimesiyle birlikte yeniden yorumlamaya çalışıyor. Hindistan’ın katılımcı ruhunu tanıtıyor.

Festival sürecinde birçok gönüllü ile tanışma fırsatı bulunabiliyor. Ancak fırsat bulamayanlar için bu yılın gösterilen filmlerini mutlaka izlemenizi öneriyorum.

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiler ‘http://www.surdurulebiliryasamfilmfestivali.org/’ internet adresinden temin edilebilir.

KIZIM ÇİZDİ BEN YAZDIM

CNR Mersin Kitap Fuarı’na uğradım. Ziyaretçisi yoğun bir fuar… Özellikle genç ve çocukları fuarda yoğun olarak görmekten mutlu oldum. Değerli arkadaşım ve yeni yazarımız Çiğdem Sezer’in de kitaplarını imzaladığı standa gittim. Çiğdem Sezer, Cinius Yayınları’ndan çıkan ‘Kızım Çizdi Ben Yazdım’ adlı kitabını kızı Yaren’e imzalattım.

Eve döner dönmez de kitabı okudum. Çiğdem’in anne olmaya karar verme sürecinden anne oluşuna uzanan süreci anlatan kitabı harika. Engelleri aşma, sabır, özveri, dayanışma gibi evreleri anlatan kitabında ‘Mühendis Anne’ olmasının izlerini de bulabiliyorsunuz.

Kitaba en kısa yoldan ulaşmanın yolu sanırım internetten satın almak. Anne adaylarının, eşlerin, çocukların, kısacası herkesin okumasını öneriyorum. |

Bu yazı 3218 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Çiğdem SEZER
    6 yıl önce
    Çok mutlu oldum.. Çok teşekkür ediyorum, gönlünüze sağlık :)

Son Yazılar