Tekstilde parayı ancak tasarım, kalite ve marka ile...
Esra ÖZDEN

Esra ÖZDEN

[email protected]

Tekstilde parayı ancak tasarım, kalite ve marka ile kazanabileceğiz

18 Ekim 2017 - 09:39

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (ATHİB) Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması, Adana’nın en güzel organizasyonlarından biri oldu. Önceki gün bu yarışmanın ödüllerinin verildiği geceye katıldım.

Geçen yıl tarihi Taşköprü üzerinde izlediğimiz ödül gecesi, bu kez Adana Müze Yerleşkesi’nde gerçekleşti. Mekân yine anlamlıydı.

Bir dönemin tekstil devi Milli Mensucat’ın müzeye dönüştürülen fabrikasında yapılan yarışma ödül töreninde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye İhracatçıları Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi gibi birçok popüler isim vardı.

Ev sahibi ATHİB Başkanı Zeki Kıvanç, her yıl bu yarışmaya büyük emek veriyor. Çünkü tekstilde katma değerin sadece kaliteli kumaştan elde edilemeyeceğini biliyor. Asıl paranın tasarımla, desenle, moda ve markayla kazanıldığını söylüyor. Bu yüzden tekstilin tüm paydaşlarını bir araya getirmeye çalışıyor ve organizasyonun hamiliğini yapıyor.

Yarışma tekstilde katma değerin zirvesine dikkat çekmek ve genç tasarımcıların önünü açıp teşviklendirme çerçevesinde çok yararlı.

Güzel, serin bir Adana akşamında yarışma finalistlerinin eserlerini mankenlerin üzerinde izledik. Yarışmacılara ait kumaş tasarımları, ünlü sanat yönetmeni Beyhan Murphy’nin muhteşem koreografisinde hazırlanan dans gösterisiyle tanıtıldı.

İşin doğrusu ben genç tasarımcılarımızın ortaya koyduğu her kumaşı çok beğendim. Çünkü hepsine farklı ruh, farklı ürün, farklı duygular yansımıştı. 

ATHİB 6’ncı Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nın 15 bin liralık birincilik ödülü ‘Skinless’ tasarımıyla Fatma Süleymanoğlu’na, 12 bin liralık ikincilik ödülü ‘Butterfly Caught’ tasarımıyla Süreyya Süleymanoğlu’na, 9 bin liralık üçüncülük ödülü ise ‘Rhythm Of The Nature’ tasarımıyla Pelin Aykar’a verildi.

Ödül törenine, kent protokolü ile çok sayıda davetli katıldı. Kokteyl ile başlayıp ödül töreniyle devam eden gece, Anadolu Ateşi’nin dans gösterimiyle son buldu.

Her yıl sürdürülmesini arzu ettiğim bu organizasyonun artık Adana’nın bir değeri olmasından çok mutluyum.

SÜTCÜ AİLESİ HAYIRDA BİLE AKILCI

En fazla hayır duası kimden alınır?

İyileşmesine yardımcı olduğunuz bir hastadan olabilir mi?

Ya da eğitimine katkı sağladığınız bir öğrencinin duası?

Adana sevdalısı Sütcü ailesi Kayserililiğini sergiledi. Aile, yetişecek sağlık personelinin eliyle iyileşen hastalardan ve bu güzel okulda eğitim alan öğrencilerden dua alacak.

Devasa, modern bir yüksekokul binası yaptırıp Çukurova Üniversitesi’ne (ÇÜ) teslim eden Sütcü ailesi, hayırda bile bir taşla birkaç kuş vurmasını bildi.

İşin esprisi bir tarafa, başta Abdioğulları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü olmak üzere tüm aile fertlerini bu hayırsever yatırımlarından dolayı yürekten kutluyorum.

Bekir Sütcü, babası adına yaptırdıkları Ç.Ü. Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun ardından annesi adına da bir hayır yatırımı yapacaklarını açıkladı.

Okulun açılışında AB Bakanı Çelik, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sözlü, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana milletvekilleri Tamer Dağlı, Zülfikar İnönü Tümer ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

Son yıllarda Adana’ya en fazla sanayi yatırımı yapan Bekir Sütcü, ara eleman sıkıntısını en fazla yaşayan girişimcilerden biri. Yaptırdıkları okul, sağlık sektöründe bu çerçevede yaşanan sıkıntıların çözümüne önemli katkı sağlayacak. Zira okulun kapasitesi oldukça büyük… Okul binası 4 bin öğrenciye eğitim-öğretim verebilecek şekilde planlanmış. Binada 4 amfi, 10 adet 50 öğrenci kapasiteli derslik, interaktif derslik gibi onlarca farklı birim bulunuyor.

Tekrar kutluyorum. Anne adına gerçekleştirilecek projelerin de bunun gibi akılcı olacağına eminim.

ŞEREF OĞUZ İLE SOHBET

Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Dr. Şeref Oğuz’la ne zaman bir araya gelsek benzer konuları ancak bu konuların dünyadaki son gelişmelerini konuşuyoruz. Kendisinin girişimcilik, katma değeri yüksek üretim, bilişim, nesnelerin interneti, iletişim, teknoloji gibi konulardaki yazıları ufkumuzu açıyor.

İktisatçı Şeref Oğuz yazılarının neden bu kadar başarılı olduğunu da sohbet koyulaştığında öğrendim. Oğuz, geçmiş yıllarda medyanın girdiği ekonomik krizde Koç Holding’in ekonomi danışmanlığını yapıyor. Burada Koç’a gelen özellikle inovatif ve teknoloji içerikli yatırım önerilerinin değerlendirildiği birimin başında yer alıyor. Girişimcilerin iş planlarıyla, uygulamalarıyla yakından ilgileniyor. Çoğunda bizzat görev alıyor. Yani sadece ‘yazan’ değil, ‘uygulayan’ da oluyor. Girişimciden yatırımcıya, kamudan tüketiciye masanın her yanı iyi bilinince ortaya çıkan yazılar mükemmel oluyor haliyle.

MUHTEŞEM RESİMLER BU SERGİDE

Ayşe Kenger Bedir… Resme olan merakını eğitimini alarak ressamlığa kadar taşıdı. Çizdiklerine çok dikkatli bakmadıkça fotoğraftan ayırt etmek güç. Resimde buna foto-realizm deniyor. Resimlerini çok beğendiğim Ayşe Kenger Bedir ilk sergisini 23 Ekim 2017 Pazartesi saat 17.30’da açıyor. Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’ndeki sergi 28 Ekim’e kadar açık kalacak. Ben açılış kokteylinde olmaya gayret göstereceğim. Bence kaçırılmaması gereken bir sergi… |

Bu yazı 3338 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar