'Zeydan Başkan' ve inovatif girişimcilik
Esra ÖZDEN

Esra ÖZDEN

[email protected]

'Zeydan Başkan' ve inovatif girişimcilik

17 Haziran 2019 - 17:14

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, görevine ‘Eski dönemden kalan borçlar, imkânsızlıklar’ söylemiyle başladı. Seyhan Belediye Başkanlığı döneminden elde ettiği deneyimle ‘Zeydan Başkan’ın işe hızla başlayacağını tahmin ediyorum. Belediye başkanlığı görevi öncesinde ‘iş adamı’ kimliğinin başarı getireceğine inanıyorum. 

Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) olarak 2’nci Genel Kurulumuzu geride bıraktık. Yeni yönetim kurulu üyelerimizle en kısa sürede yeni seçilen Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret edip yerel yönetimle birlikte gerçekleştirmeyi planladığımız projelerimizi kendisine aktaracağız. 

Şu bir gerçek: Adana’nın sorunları çok… Bu sorunların giderilebilmesi, kentin gelişmesi için de gelirleri artırmak şart. Dünyanın birçok gelişmiş kenti, gelirini en sağlıklı ‘inovatif girişimcilerin yenilikçi iş fikirleri’ ile artırıyor. 

Birçok yerel yönetim, genç girişimcilere kentlerinde ortam hazırlıyor. İş fikirlerini geliştirmeleri, markalaşmaları ve dünya şirketi olmaları için girişimcilere kuluçka merkezleri kuruyor. Sonrasında doğan şirketler o şehrin vergi ödeyicisi, ihracat yapıcısı, istihdam sağlayıcısı oluyor. Böylece yerel yönetim de kazanıyor. 

Ben Adana’nın, ‘Türkiye’nin genç girişimcilere en iyi imkânı sunan kent’ unvanını kazanmasını çok istiyorum. Biliyorum ki bunu başarabilirsek tekstil kenti, mobilya şehri olmaktan çok öte gideceğiz. İnovatif şirketlerimiz, icatlarımız arttıkça zenginleşeceğiz. Zenginleşen kentte spordan sanata, çevreden altyapıya gelişme daha hızlı sağlanabilecek. 

Geçtiğimiz dönem büyükşehir belediyemiz ile yeterince kuramadığımız diyalogu, sağlayamadığımız işbirliğini ‘Zeydan Başkan’la kurabileceğimizi düşünüyorum. Detayları, GED Yönetim Kurulu ve Zeydan Karalar görüşmesinden sonra mutlaka yazacağım. 

SÖNMEZLER’DEN ‘SUYUN ÖYKÜSÜ’ KİTABI 

Hüseyin Sönmezler’i ‘İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü’ görevinde tanıdım. Başarılı bir bürokrattı. Sanatçı ruhu vardı. Şiir yazıyor, kurumunda çalışanların sosyal aktivitelerine katkı sağlamaya çalışıyordu. ‘İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu’nu birkaç kez dinleme imkânı da buldum. Çok güzeldi. Koro, Adana’ya farklı bir sanat penceresi daha açmıştı. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Fatma Şahin, Sönmezler’i adeta Gaziantep’e transfer etti ve ona GASKİ’nin Genel Müdürlüğü görevini verdi. 

Bütün bunları şimdi neden yazdım? 

Önceki gün bir kitap geldi masama. ‘Gaziantep’te Suyun Öyküsü’… Yazarına baktım: Hüseyin Sönmezler. 

İçerisinde suya dair projeler, tarihten anekdotlar hayli geniş bir içerik. “Su insanı, insan-ı kâmil yapan en nitelikli sıvıdır” diye başlayan kitabı okuma listeme aldım. 

Gelecek yıllarda dünyada su sorunlarının artacağını tahmin edebiliyoruz. Savaşların su nedeniyle çıkacağı öngörülen gelecekte su kullanımı belki her şeyden önemli olacak. Sönmezler’in bu kitabına sanırım internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Edebiyatsever bir mühendisin kaleminden keyifle okunacak bir eser olduğunu düşünüyorum. İmzalayarak gönderdiği kitap için de kendisine teşekkür ediyorum.


Bu yazı 2304 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar