Afrika'nın 'Shea' ağacından Türkiye'de marka...
MEHMET ULUĞTÜRKAN

MEHMET ULUĞTÜRKAN

[email protected]

Afrika'nın 'Shea' ağacından Türkiye'de marka çıktı

10 Mart 2021 - 20:49

Pandemi sürecinde küresel pazarı en fazla etkileyen faktör belirsizlik. Belirsizlik de yatırımları ya iptal ettiriyor ya da erteletiyor. Bu ertelemeden en fazla etkilenen sektörler arasında da enerji yer alıyor.

İhracatıyla enerji sektörünün bölgemizdeki en etkin oyuncuları arasında yer alan Netral Group, elektrik panoları, sac trafo köşkleri ve jeneratör setleri üretimine devam ediyor. Ancak dinamik bir yapıya sahip olan Netral Group, son dönemde üretim yelpazesine paketleme makineleri üretimini de ekledi. Bugün maske üreticileri başta olmak üzere birçok sektör Netral’in ‘Yatay Paketleme Makineleri’nden edinmeye başladı.

Netral Group Genel Müdürü Öner Dağsuyu ile şirketin yeni ürün gamını, cirodaki katma değer yükselişini konuşurken, “Size daha ilginç bir haberim var” dedi.

Dağsuyu, geçtiğimiz yıl ihracat personeliyle birlikte Gana’daki müşterisini ziyaret ediyor.

Görüşmeleri bittiğinde yerel pazarı dolaşıyorlar. İhracat personeli bir tezgâhtaki ‘Shea’ yağına odaklanıyor. Bu yağın cilt üzerindeki muhteşem etkisini bilen personel bir miktar ‘Shea’ yağını Türkiye’ye getiriyor.

Girişimci Öner Dağsuyu, Türkiye’ye döner dönmez bu ürün üzerine odaklanıyor.

Sonrası malum.

‘Shea’ yağı ithal ediliyor. Gerekli izinler alınıyor ve Türkiye’de yeni bir kozmetik ürünü, ‘Melliba’ markasıyla tüketiciyle buluşuyor. Dağsuyu, ‘Shea’ yağıyla birlikte ağda üretimiyle kozmetik sektörüne hızlı bir giriş yapıyor.

Bugün Netral Group bünyesinde kozmetik ürünleri de yer alıyor. Bu grupta ürün geliştirme ve çeşitlilik artırılıyor.

Öner Dağsuyu’ndan aldığım yüzde 100 organik ‘Shea’ yağı Melliba’yı kullanmaya başladım. Ama internetten şöyle bir araştırınca gördüm ki oldukça geç kalmışım. Kadınlar ağırlıklı olmak üzere birçok ünlü dâhil Melliba’yı cilt bakımlarında tercih ediyor. Ürün, ‘Trendyol’ başta olmak üzere birçok satış kanalında hayli ilgi görüyor.

Tabii, biraz da ürünün içeriğini araştırdım.

‘Shea’ yağı Afrika’da yetişen bir ‘Shea’ ağacının fındığının ezilmesinden elde ediliyor. Birçok vitamini içeren yağın antioksidan özelliği var. Ürünün cilt üzerindeki olumlu etkilerini saysam yerim kalmaz.

Denemenizde yarar var.

Hikâyenin beni ilgilendiren yanı, girişimciliğin sınır tanımadığı…


Bu yazı 8760 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Mustafa Çalışkan
    3 yıl önce
    Her zaman bu tip girişimcilere ihtiyacımız var. Başarılar diliyorum. İstihdama katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun.
  • Mehmet KARAKURT
    3 yıl önce
    Girişimci olmak bir zeka ister herkes girişimci olamaz firmayı tebrik ederim. Ayrıca bu firmayı tanıtıp öncülük ettiğiginiz için sizde tebrikler ederim. İyi çalışmalar diliyorum.

Son Yazılar