Yükselen Sarıçam’da altyapı çıkmazı

Yükselen Sarıçam'da altyapı çıkmazı

Adana’nın imar değişikliğinin ardından apartmanların mantar gibi çoğaldığı merkez ilçesi Sarıçam’da yol, su, elektrik, internet, kanalizasyon, doğalgaz konusunda yaşanan sıkıntılar ev alanları da, ev yapanları da pişman ediyor.

01 Haziran 2017 - 15:25

Adana’da yaklaşık 2 yıl önce yapılan imar değişikliğinin ardından mantar gibi apartmanların yükseldiği merkez Sarıçam ilçesinde yaşanan yol, kanalizasyon, elektrik, doğalgaz, telefon ve internet hizmetleriyle ilgili sıkıntılar ev yapanı da, ev alanı da pişman etti. Yapımı biten binalardan ev alanlar kanalizasyon sıkıntısı çektikleri için lüks apartmanlarının yanına fosseptik çukuru açtı. Ev sahipleri ucuz diye Sarıçam ilçesinden ev aldıkları için pişman olduklarını söylerken, müteahhitler ise Seyhan ve Çukurova ilçelerine göre yarı fiyatına bile ev satamamaktan dert yanıyor.

YENİ STADYUM VE ÇEVRESİ SIKINTILI

Adana’ya imar düzenlemesi ile yoğunluk artışına gidilen ve son iki yılda yaklaşık 20 bin konutun yapıldığı ve yoğun yapılaşmanın devam ettiği Sarıçam ilçesindeki mahallelerden Çarkıpare’de altyapı sorunları insanları çileden çıkarıyor. Yeni stadyum inşaatının da devam ettiği bölgede yapımı biten binalarda oturanlar, kanalizasyon altyapısı olmadığı için binalarının yanına fosseptik çukuru açıp atık sularını burada depolamak zorunda kalıyor. Fosseptik çukurunda biriken atıklar ise ASKİ’ye ait vidanjörler yardımı ile tahliye edilebiliyor. Yaşanan altyapı sorunları yüzünden yapılan evler Seyhan ve Çukurova ilçelerindeki inşaatların yarı fiyatına ancak satılabiliyor. Müteahhitler de ev satamamaktan, ev alanlar da altyapı sorunlarından dolayı pişmanlıklar yaşıyor. Ulaşım, yol, internet, doğalgaz, elektrik ve su sorunlarının da olduğu yeni yerleşim bölgesinde yaşayanlar sorunlarının çözümü konusunda yetkilileri göreve çağırıyor.

ÇÖZÜMÜ FOSSEPTİK ÇUKURUNDA BULDUK

Yeni yapılan bir rezidansta oturan Adem Doğan, kanalizasyon sıkıntısı olduğu için fosseptik çukuru açıp binalarındaki atık suyun orada toplandığını bunun da kendilerine sıkıntı yarattığını anlattı. Doğan, “Yol sıkıntımız var. Altyapı yok. Arabalarımızın altı yere değiyor. Elektrik sıkıntımız var. Doğalgaz zaten gelmedi. Elektrik gelgitlerimiz oluyor. Ampullerimiz patlıyor. İnternet bağlantısı da yok. Pisliğimiz açtığımız fosseptik çukuruna geliyor. Altyapı olmadığından böyle bir çözüm bulduk” diye konuştu.

DEDİKODU EV SATTIRMIYOR

Sarıçam’da inşaatı olan müteahhit Süleyman Kanlı ise, ev satamamaktan dolayı sıkıntı çektiğini belirterek, “Burası gelişen bir bölge; ama gelişimin belediye hizmetleri ile eşdeğer gitmesini istiyoruz. Şu anda kanalizasyon, doğalgaz, internet altyapıları da bir an önce çözümlenirse stadyum bitene kadar en azından insanlar yerleşmiş olur. Bazen müşterilerimiz tereddüt ediyorlar. Kanalizasyon yok diye dedikodu yapıyorlar. Satışlarımız durgun, biraz daha artması gerekiyor” dedi.

LÜKS DİYE ALDIM; ÇOK PİŞMANIM

Müşerref Şahbaz isimli kişi de ev aldığı için pişman olduğunu anlatarak, “Lüks diyerek aldım; ama altyapımız ve internetimiz yok. Kanalizasyonumuz yok. Üniversitede okuyan 2 çocuğum var; ancak derslerini yapamıyor. 2017 yılında yaşıyoruz. Gelişmiş diyorlar Sarıçam; fakat buralarda hiçbir gelişme yok. Aldığımıza alacağımıza pişman olduk” şeklinde konuştu.

ASKİ yetkilileri ise Sarıçam’da çalışmalara hızla devam ettiklerini, bazı bölgelerde yoğun inşaat olduğu için çalışmaların inşaat işleri bittikten sonra başlayacağını belirtiyor.

TACİZ EDİLİYORUZ

Çukurova Üniversitesi’nde okuyan 21 yaşındaki Elif Yücesoy da, merkez ilçelerde yurt sıkıntısı çektiği için Sarıçam’daki yurtta kalmak zorunda olduğunu, fakat akşam okuldan çıkınca arkadaşları ile birlikte 3 defa taciz edildiğini ifade etti. Yücesoy, “Ben ikinci öğretimim. Okuldan saat 22.30’da çıkıyorum. Yol çok karanlık oluyor, ulaşım imkânımız da yok. Durak yok. Can güvenliği denen bir şey de yok burada. Yollar çok kötü. Taciz olayları yaşıyoruz. Başımıza 3 defa geldi. Polise başvurduk; ama hiçbir sonuç alamadık” diye konuştu. |

Bu haber 5780 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Atatürk en çok Adana'yı sevdi"
Büyülü koku, dostluğu tütsülemeye hazır
Büyülü koku, dostluğu tütsülemeye hazır