Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin 28. Olağan Genel Kurulu, yoğun katılım ve büyük bir coşku içerisinde tamamlandı. Divan başkanlığını Gaziantep ESOB Başkanı İsmet Özcan’ın yaptığı genel kurulda üç aday yarıştı. Seval Kalo Genç 192, Mehmet Güveloğlu 39 oy alırken mevcut Başkan Niyazi Göger 338 oyla yeniden başkan seçildi.
Demokratik olgunluk içerisinde gerçekleşen seçimin sonuçlarını değerlendiren Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, delegelere teşekkür ederek, “Sahada yaptığımız çalışmalar, hayata geçirdiğimiz projeler karşılık buldu. Esnafımız tecrübeyi ve istikrarı seçti,” dedi.
Vefaya teşekkür etti
Delegelerin teveccühüyle üçüncü kez Birlik Başkanlığı’na seçilen Niyazi Göger, yüksek katılımlı seçimin camianın kurumsal olgunluğunu da ortaya koyduğunu söyledi.
Seçim sürecinin genel kurul salonunda kaldığını, geride kırgınlık değil demokratik bir olgunluk ve güçlü bir irade beyanı bıraktığını belirten Göger, şunları kaydetti:
“Ahilik geleneğinin bize öğrettiği dürüstlük, vefa, dayanışma ve kardeşlik ruhu bu süreçte bir kez daha güçlü şekilde kendini göstermiştir. Sandıkta ortaya çıkan irade, sadece bir seçim sonucu değil, aynı zamanda esnaf ve sanatkârlarımızın birliğe, istikrara ve ortak akla olan inancının açık bir yansımasıdır.
Bu seçimde kazanan ya da kaybeden yoktur. Kazanan, alın teriyle ayakta duran esnafımızdır. Kazanan, camiamızın vefası ve birlik ruhudur. Esnaf ve sanatkârlarımızın sergilediği vefa, gösterdiği sadakat ve ortaya koyduğu güçlü duruş, bizim için en büyük motivasyon kaynağıdır.
Bu bilinçle, ayrışmadan uzak, ortak hedefler etrafında kenetlenmiş bir anlayışla camiamıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Esnafımızın emeğini yücelten, hakkını koruyan ve geleceğini güçlendiren her adımı aynı kararlılıkla atarak yolumuzda ilerleyeceğiz.”
Yorumlar
Kalan Karakter: