Hadi hemen arayın: 0 533 460 45 38
Esra ÖZDEN

Esra ÖZDEN

[email protected]

Hadi hemen arayın: 0 533 460 45 38

03 Ekim 2019 - 15:29

Hepimiz meyve ve sebzenin en tazesini yemek isteriz. Keşke dalından koparıp soframıza koyabileceğimiz meyve sebzeleri tüketebilsek. Elbette bu mümkün değil. Çoğunluğumuz meyve-sebze ihtiyacını marketten gideriyor. Daha tazesini yemek isteyenler de eğer zahmetine katlanabiliyorsa pazara gidiyor. 

Pazar alışverişi gerçekten kolay değil. Yazın çok sıcak, kalabalıklarda pazar arabası kullanmak kolay değil. Kışın çok soğuk, yağmur, çamur. Üstelik alışveriş kayıt dışı. 

Peki, sizin adınıza biri pazar alışverişinizi bırakın marketten, boş verin pazardan direkt halden yapsa ve istediğiniz saatte kapınıza getirse... Getirme hizmet bedeli almasa, fiyatlar pazardan düşük olsa ve kapıda beğenmediğiniz ürünü satın alma mecburiyetiniz olmasa...

Önceki gün kendilerine Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) olarak destek verdiğimiz iki genç girişimci ziyaretime geldi. Adanalılara en taze, en ekonomik, en hızlı meyve sebze tedariki sağlayan girişimlerini hayata geçirdiklerini anlattı. 


Veli Kaya ve İhsan Akçakoyun’un ‘Bikivi’ adını verdikleri e-ticaret şirketlerinin nasıl çalıştığını size aktarayım: 

bikivi.com internet adresine giriyorsunuz. Ürünü Adana’nın merkez ilçelerinden birindeki adrese istemeniz ve en az 40 TL’lik sipariş vermeniz şart. Sizi sebze meyve fotoğrafları ve fiyatları karşılıyor. Fiyat ve ürünlere Bikivi’nin Instagram adresinden de bakabiliyorsunuz. Bakıyorsunuz, fiyatlar tıpkı pazardaki gibi. Hatta çoğu zaman daha düşük. Hangisinden ne kadar istediğinizi belirleyip, 0 533 460 45 38 nolu WhatsAap üzerinden siparişinizi o günün saat 21.00’ına kadar veriyorsunuz.  Gençler gece halden en taze en kaliteli ürünü sizin adınıza alıyor, poşetliyor ve sizin istediğiniz üç alternatifli servis saatinde kapınıza getiriyor. Kapıda ürünlere bakıyorsunuz. Beğenmediğinizi almama hakkına sahipsiniz. Nakit ya da kredi kartıyla ödeyebiliyor, fişinizi ya da faturanızı alabiliyorsunuz. 

Şirketin kurucusu Veli Kaya, Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi. Şimdilik hale kendisi gidiyor. Sebze ve meyveleri saat sabahın 4.00’ında sizin adınıza özenle seçen o. İş hacmi artınca çalışan sayısını artıracak, belki artık hale personelini yollayacak. İhsan Akçakoyun, paketleme ve dağıtım organizasyonunun başında. Bir de internet altyapısı ile ilgilenen Kürşat Çalık adlı arkadaşları var. 

bikivi.com bir aydır faaliyette. Kullananlar çok memnun. Faaliyete geçmelerinin üzerinden henüz bir ay geçen bikivi.com'un şimdiden müşteri sayısı 200’ü aşmış. Gençlerin projeyi geliştirme çerçevesinde organik ürünler servisi, hal yerine tarladan alma gibi çalışmaları da sürüyor. 

Gençlerin bu projesine GED olarak başından beri destek veriyoruz. Bikivi girişiminin çok başarılı olacağına, hepimizi zahmetli market ve pazar alışverişinden kurtaracağına ve kazançlı çıkaracağına eminim. Bu projeyle ilgili beni en çok sevindiren, gururlandıran, duygulandıran gelişmeyi de paylaşmadan geçemeyeceğim. 

Gençler bu projenin fikir aşamasındayken bize başvurdu. Groseri Market Yönetici Ortağı değerli arkadaşım, yönetim kurulu üyem Levent Uğurses’le genç girişimcileri bir araya getirdik. Uğurses, projeye gençler kadar heyecan duydu. Geliştirmesi için başta mentorluk olmak üzere her türlü desteği verdi. Oysa gençlerin projesi kendisine rakip oluşturuyordu. Hiç umursamadı. Zamanını, bilgisini severek harcadı ve harcamaya devam ediyor. 

Girişimci ruhuna sahip gençler ve onlara karşılıksız destek veren iş insanları iyi ki varsınız. Türkiye sizlerle yükselecek. 


Bu yazı 3551 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar