Hangi istatistikleri merak ediyoruz?

Hangi istatistikleri merak ediyoruz?

TÜİK Adana Bölge Müdürü Durmuş Ali Şahin, kurumlarına yapılan ‘istatistiki bilgi talebi’ başvurularının sadece bir günde sonuçlandırıldığını söyledi. Şahin, geçen yılki başvurularda ilk sırayı, ‘Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi’ (Yİ-ÜFE) ile ilgili bilgi taleplerinin aldığını açıkladı.

27 Nisan 2017 - 03:09 - Güncelleme: 15 Mayıs 2017 - 03:14

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürü Durmuş Ali Şahin, kurum olarak, ‘Resmi İstatistik Programı’ kapsamında üretilen ve yayımlanan ‘Nüfus’, ‘Enflasyon’, ‘Sanayi’ ve ‘Milli gelir’ gibi konularda yazılı ve elektronik ortamda kendilerinden bilgi talep edildiğine dikkat çekti. Şahin, söz konusu başvurulara da sadece bir gün gibi kısa bir zaman diliminde yanıt verip, istatistiki bilgileri paylaştıklarını anlattı.

İŞSİZLİKTEN OKULLAŞMAYA HER İSTATİSTİĞİ SORMUŞUZ

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü olarak, geride kalan 2016 yılında kendilerine yapılan başvurular hakkında da bilgi veren Şahin, söz konusu başvuruların yüzde 36’sının ‘Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi’ (Yİ-ÜFE), yüzde 25’inin ‘Nüfus bilgileri’, yüzde 17’sinin ‘Tüketici Fiyat Endeksi’ (TÜFE), yüzde 8’inin ‘Emsal ücret bilgisi’, yüzde 5’inin ‘Dış ticaret istatistiği’, yüzde 3’ünün ‘Tarım istatistiği’ olduğunu açıkladı. Şahin, geriye kalan yüzde 6’lık bölümü de ‘Okullaşma oranı’, ‘İşsizlik’ ve ‘Konut satışları’ gibi konuların oluşturduğunu dile getirdi.

TÜİK Adana Bölge Müdürü Şahin, “İstatistiki bilgileri yazılı veya elektronik ortamda, ‘[email protected]’ adresi üzerinden talep edebilir. Bilgi talebi için iletişim kurulacak telefon numaralarımız da ‘0.322 457 65 56 (221)’ olarak hazırlandı” dedi. |

Bu haber 4318 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
‘Kent ve Yaşam Ödülleri’ sahiplerini buldu
‘Kent ve Yaşam Ödülleri’ sahiplerini buldu
Atatürk resmen Adanalıdır
Atatürk resmen Adanalıdır