Urart’ın zarafet ve sanat dolu dünyasını bir kez daha Adana’ya taşıyan etkinlikte, Urart Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sağmanlı, Genel Müdür İhsan Bosum, Tasarım Başkanı Filiz Vural Aran ve kalabalık bir Urart ekibi, Adana cemiyet hayatının önde gelen isimleriyle bir araya geldi.
Etkinliği ziyaret eden konuklar, 15’in üzerinde koleksiyondan oluşan ve 200’den fazla parçayı içeren mücevherleri ve dekoratif objeleri yakından inceleme fırsatı buldu. Eşsiz mücevherlerin yanı sıra; gümüş, bronz, mermer ve doğal taşlarla hazırlanan özel tasarım objeler de büyük beğeni topladı.
Sergilenen koleksiyonlar arasında, Osmanlı saray bahçelerinin zarafetinden esinlenen Hasbahçe Koleksiyonu, gül, lale, sümbül gibi çiçek motifleriyle dikkat çekti. Geçmişin zarafetini modern çizgilerle harmanlayan Novus Lux Koleksiyonu, “Ark”, “Juva” ve “Gaia” setleriyle ziyaretçileri zamanda bir yolculuğa çıkardı. Deniz kestanesinin doğal formunu ilham kaynağı olarak alan Orsin Koleksiyonu hem mücevher hem de ev aksesuarı tasarımlarıyla doğanın estetik gücünü yansıttı. Tarihi Neolitik mağara resimlerinden esinlenen Neo-Grotto Koleksiyonu ise, bronz ve taşın altın varakla dengelendiği parçalarda geçmişle bugünü sanatsal bir bakışla birleştirdi. Doğal desenlerin etkileyici bir yorumu olarak hazırlanan Zebra Koleksiyonu, çizgisel formları ve detaylı el işçiliğiyle öne çıkarken; Ege kültürünün güçlü bir ifadesi olan Zeybek Koleksiyonu, bronz ve mermer malzemeyle işlenmiş figürleriyle izleyenleri hem görsel hem kültürel bir yolculuğa çıkardı.
YORUMLAR