MP3 ses formatı tamamen tarih oluyor

MP3 ses formatı tamamen tarih oluyor

MP3 ses formatı için yolun sonuna gelindi. MP3 ses formatının yaratıcısı Alman araştırma kuruluşu Fraunhofer Institute, bir dönemin en ünlü ses formatının yolun sonuna geldiğini açıkladı.

15 Mayıs 2017 - 13:57

MP3, Walkman'lardan kompakt dijital dinleme cihazlarına geçiş yaparken müzik dinleme şeklimizi değiştirdi. Şimdi ise MP3 formatını yaratan Alman araştırma kuruluşu Fraunhofer Institute, MP3'le ilgili bazı patentlerin lisansının sona erdiğini açıkladı. Bundan sonra MP3 için yeni lisanslar alınamayacak ve lisanslar yenilenemeyecek. Patent lisans haklarının süresinin dolduğunu açıklayan Fraunhofer Institute yetkilileri, yeniden patent almak için herhangi bir başvuruda bulunmayacaklarını belirtti.

MP3 halen popüler bir format olsa da günümüzde müzikleri saklamak için daha gelişmiş dosya formatlarının bulunduğu söyleniyor. MP3'ün taih olmasıyla diğer formatların önünün açılacağı söyleniyor. Günümüzde TV ve radyo yayınlarının ISO-MPEG kodeklerini ve C ( Advanced Audio Coding) dosya formatlarının kullanıldığı belirtiliyor. MPEG-H formatının ise ileride yaygınlaşacağı söyleniyor. 


 

Bu haber 2944 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
‘Yatırım Bakanlığı’ olmadan olmaz!
‘Yatırım Bakanlığı’ olmadan olmaz!
DEHB nedir, nasıl tedavi edilir?
DEHB nedir, nasıl tedavi edilir?