Vali Ata: "Toplumda çevre bilinci arttı"

Vali Ata: "Toplumda çevre bilinci arttı"

Hatay Valisi Erdal Ata, toplumda çevre bilincinin son yıllarda arttığını belirterek, "İnsanlar artık çevresel sorunların, yaşanmadan alınacak tedbirlerle daha kolay aşılabileceğini...

05 Haziran 2017 - 11:26 - Güncelleme: 05 Haziran 2017 - 11:36

Hatay Valisi Erdal Ata, toplumda çevre bilincinin son yıllarda arttığını belirterek, "İnsanlar artık çevresel sorunların, yaşanmadan alınacak tedbirlerle daha kolay aşılabileceğini biliyor" dedi.
Vali Ata, "Dünya Çevre Günü" dolayısı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halit Ergin ve beraberindekileri makamında kabul etti.
Birleşmiş Milletlerin kabul ettiği bir karar çerçevesinde 5 Haziran gününün 1972 yılından beri Dünya Çevre Günü olarak kutlandığını hatırlatan Vali Ata, ''Çevresel sorunlar sadece ülkemizi değil tüm dünya ülkelerini yakından ilgilendiren ve ciddi olarak üzerinde düşünüp tedbir alınması gereken bir konudur. Özellikle son 15-20 yıllık döneme baktığımız zaman çevre konusunun ülkemizde ciddi olarak değerlendirildiğini görüyoruz. Bu çerçevede Türkiye Çevre Sorunları Vakfı, sonra Çevre Müsteşarlığı kuruldu. Daha sonra bakanlığa dönüştü. Bunu, ülkemizde çevre konusundaki duyarlılığın bir göstergesi olarak değerlendiriyoruz" dedi.
Toplumumuzda da çevre bilincinin son yıllarda ciddi olarak geliştiğini ifade eden Vali Ata, ''İnsanlar artık çevresel sorunların, yaşanmadan alınacak tedbirlerle daha kolay aşılabileceğini biliyor. Son yıllarda atılan adımlarla bu konuda ciddi bir bilinç oluştuğunu görmekteyiz. Bundan da mutluluk duyuyoruz. Gönül arzu eder ki ne bizim ülkemizde ne de başka bir ülkede çevre sorunları yaşansın. Çünkü bir ülkede yaşanan çevre sorunu sadece o ülkeyi değil, genel olarak baktığımız zaman tüm insanlığı ilgilendiriyor. Dolayısıyla alınması gereken tedbirler sadece o ülkenin sınırları ile kalmamalıdır'' şeklinde konuştu.
Nüfusun hızla artmasının, doğal kaynakların artan nüfusla beraber bilinçsizce tüketiminin, sanayileşme ve çarpık kentleşmenin birçok çevre sorununu beraberinde getirdiğini dile getiren Vali Ata, şunları kaydetti:
"Bizim çocukluğumuzda belki Türkiye'nin birçok yöresinde derelerden su içmek mümkünken bugün bırakın insanları herhalde hayvanların dahi su içmesinin bir hayli zorlaştığını görüyoruz. Havanın, toprakların kirlendiğini görüyoruz. Bunların mutlaka önlenmesi gerekir. Eğer gelecek kuşaklara daha temiz bir dünya devretmek istiyorsak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek zorundayız. 5-11 Haziran tarihlerinde kutlanacak olan haftanın çevre sorunlarının çözümüne faydalı olmasını temenni ediyorum."

Kaynak: İHA
Bu haber 2883 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Teknoloji dünyasında bu çile çektirmek niye?
Teknoloji dünyasında bu çile çektirmek niye?
Yeni müfredata eleştiri ve öneri
Yeni müfredata eleştiri ve öneri