’Nükleer’ kümelenme için tecrübe paylaşımı

'Nükleer' kümelenme için tecrübe paylaşımı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın girişimleriyle, nükleer sanayide kümelenme için önemli bir adım atıldı. Buna göre, Ankara, İstanbul, Kocaeli ve Adana’daki sanayi odalarının işbirliğiyle ‘İstanbul Teknik’, ‘Gediz’ ve ‘Hacettepe’ üniversitelerinin tecrübeleri nükleer sektörde üretim yapmak isteyen firmalara yansıtılacak.

10 Mayıs 2017 - 02:19

Kümelenme Destek Sözleşmesi İmza Töreni, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımı ile gerçekleştirildi. Törende Bakan Özlü’nün yanı sıra Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir de hazır bulundu.

KÜMELENME SAYESİNDE ÜRETİM KALİTESİ ARTACAK

Özlü, tören öncesi gerçekleştirdiği konuşmasında, Kümelenme Destek Programı’nın ikinci döneminde destek almaya hak kazanan 5 küme ile destek sözleşmelerinin imzalanıyor olduğunu belirterek, “Bakanlığımızda ve bağlı kuruluşlarımızda, sanayi üretimini hem nicelik hem de nitelik olarak geliştirmek için çok önemli destek programları yürütüyoruz. Bunlardan biri olan Kümelenme Destek Programı ile imalat sanayiinde üretim ve bilgi temelli bir dönüşüm sağlamayı ve rekabet gücümüzü artırmayı hedefliyoruz. Aynı veya birbirini tamamlayan sektörlerde faaliyet gösteren firmaların belirli bölgelerde yoğunlaşması, yani kümelenmesi, o bölgelerde yapılan üretimin kalitesini ciddi oranda etkiliyor” dedi.

Kümelenme Destek Programı sayesinde her biri birbirinden önemli 5 projenin hayata geçeceğini ve ilgili sektörlerin rekabet gücünün artacağını belirten Özlü, ülke sanayisine yönelik bu önemli desteğe gelecek dönemde de devam edileceğini bildirdi. Özlü, konuşması sırasında mayıs ayı içerisinde Kümelenme Destek Programı’nın üçüncü çağrısına çıkacaklarını da sözlerine ekledi.

ADANA SANAYİ ODASI DA ÖNAYAK OLACAK

İmza töreninde konuşan ASO Başkanı Özdebir ise, imzaları atılacak sözleşmelerden biri olan Nükleer Sanayi Kümelenmesi Projesi ile nükleer sektörde üç yıldır sürdürülen titiz ve yoğun çalışmalar sonucu elde edilen bilgi birikiminin bir yansımasının alınacağını kaydederek, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülecek projede; Ankara, İstanbul, Kocaeli ve Adana’daki sanayi odalarının işbirliğinde İstanbul Teknik Üniversitesi, Gedik Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’nin tecrübeleri nükleer sektörde üretim yapmak isteyen firmalarımıza yansıtılacak” ifadelerini kullandı.

Bu haber 5330 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Teknoloji dünyasında bu çile çektirmek niye?
Teknoloji dünyasında bu çile çektirmek niye?
Yeni müfredata eleştiri ve öneri
Yeni müfredata eleştiri ve öneri