Önceliğimiz vatansever öğrenciler yetiştirmek

Önceliğimiz vatansever öğrenciler yetiştirmek

Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, eğitim sisteminde sınavların çok önem arz ettiğini, ancak her şeyden daha önemlisinin vatansever öğrenciler yetiştirmek olduğunu söyledi.

02 Mayıs 2017 - 02:16 - Güncelleme: 22 Mayıs 2017 - 10:07

Mektebim Çukurova Bilfen Kampüsü’nde 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) Türkiye rekoru kıran ve çeşitli spor ve sanat etkinliklerinde başarı elde eden öğrencilere plaket verildi. Törende bir konuşma yapan Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, Adana’daki öğrencilerin gösterdiği başarıların veliler kadar okulun da göğsünü kabarttığını belirtti. Kalko, “Bu başarıların devamlılığının sağlanması için bizler var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye genelinde 51 kampüsümüzde 30 bin öğrencimize 6 bin çalışanımızla hizmet vermeye çalışıyoruz. Mektebim Okulları, kısa vadede Türkiye’de yapacağı yeni yatırımlarla en büyük eğitim kurumu olma yolunda ilerleyecek. Yine İstanbul’da çalışmalarına başladığımız Mektebim Üniversitesi ile yapmış olduğumuz bu eğitim yatırımlarını taçlandırmak istiyoruz. Yurtdışında bir Türk eğitim markasının bayrağını dalgalandırmak adına da görüşmelere başladık. Çok yakın bir zamanda yurtdışında Mektebim’in bayrağını dalgalandığını göreceğiz” dedi.

SINAVDAKİ BAŞARI YAŞAMDA YETMEYEBİLİR

Öğrencilerin sınavlardaki başarılarının yaşamda yetmeyebileceğini, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini dile getiren Kalko, şöyle devam etti: “Hayatımızın yadsınamayan bir gerçeğidir sınavlar. Ancak bizler sadece sınavlarda başarılı olan nesiller yetiştirmek istemiyoruz. Yaşamı kaçırmadan sınavın önemini bilmemiz gerekmektedir. Çok yakın bir zamanda elime geçen bir araştırmada, uzun yıllar okullarını sadece çalışarak, sadece sınavlara odaklanarak birincilikle bitirmiş öğrencilerin, yıllar sonra nereye geldiklerini okudum. Ne yazık ki yaşam başarıları düşük olmuş. Onun için benim istiyorum ki, başta Mektebim Çukurova Bilfen Kampüsü olmak üzere diğer tüm birimlerimizde veya Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm okullarındaki tüm birinciler sadece sınavlarda değil, yaşamda da birinci olma çabasında olsunlar.”

15 TEMMUZ BAKIŞ AÇIMIZI DEĞİŞTİRDİ

15 Temmuz darbe kalkışması sonrası eğitimin önceliklerinde değişiklikler olduğunu belirten Mektebim Okulları Kurucusu Kalko, sözlerini şöyle tamamladı: “15 Temmuz, bize şunu gösterdi: Evet, iyi eğitim vermeliyiz. Ancak kesinlikle önceliğimiz vatansever öğrenciler yetiştirmek olmalı. Söz konusu vatan hainliğini yapanların tamamına yakını eğitimli insanlardı ve vatanseverlik olmadan eğitimli olmanın çok tehlikeli olduğunu gösterdiler bize. Bizler de, değerli öğrencilerden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu çağdaş muasır medeniyet hedefinden şaşmamalarını, akıl ve bilim yolunda gitmelerini, dogmatik ve bağnaz düşüncelerden arınmalarını, en önemlisi de vatansever olmalarını istiyoruz. Bunun için de Mektebim olarak, her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” |

Bu haber 5051 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Atatürk resmen Adanalıdır
Atatürk resmen Adanalıdır
"Atatürk en çok Adana'yı sevdi"