Doğu Akdeniz'in sesini İstanbul'a taşıdık
Esra ÖZDEN

Esra ÖZDEN

[email protected]

Doğu Akdeniz'in sesini İstanbul'a taşıdık

19 Haziran 2017 - 09:15

Önceki gün Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) İstanbul’da gerçekleştirdiği ‘Ekonomi Basını Başarı Ödülleri Töreni’ne katıldık. İTO’nun Cemile Sultan Korusu’nda muhteşem İstanbul manzarası eşliğindeki törene bu yıl ilgi hayli fazlaydı.

Türkiye genelinde 800’e yakın ekonomi gazetecisinin üye olduğu EGD, gerçekleştirdiği bu yöndeki etkinliklerle ekonomi yazarlarıyla iş dünyası temsilcilerini bir araya getiriyor.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Suel’i kürsüde dinleme imkânı bulduğumuz etkinlikte bol bol da kulis sohbetleri yaptık.

EN İYİ HİKÂYEMİZ BÜYÜMEYİ SÜRDÜRMEK OLACAK

TBB Başkanı Aydın’ın ekonominin gidişatıyla ilgili söyledikleri şunlar: “İlk çeyrek verileri gayet iyi geldi. Benzer şekilde ikinci çeyrekte de büyümenin hedeflere yakın olduğunu görebiliyoruz. Büyüme performansını çeyreklerden yılın tamamına yayma ve sürekli hale getirme çabası içinde olacağız. Bankacılık sektörü, sağlıklı yapısı, kredileri ve ödeme sistemleri yoluyla büyümeye çok büyük katkı vermiştir ve vermeye devam edecektir. Olağanüstü bir dönemden geçerken hep birlikte olağanüstü bir çaba göstermiş durumdayız. Detaylarda kaybolmamak gerekiyor, Türkiye ekonomisinin en iyi hikâyesi büyümenin sürdürülmesidir.”

TÜSİAD Başkanı Bilecik de ekonomi-medya ilişkilerinde ifade ve basın özgürlüğüne dikkat çekti. Bilecik, “Türkiye’nin hak ettiği, daha iyi yere geleceği günleri bekliyoruz. Bütün demokratik toplumlarda olduğu gibi ifade özgürlüğünün, basın özgürlüğünün daha kuvvetli olduğu, hiçbir zaman hukukun geriye gitmediği bir dünyada bu güzel haberleri sizden almaya devam edelim” dedi.

Etkinlikte birçok iş insanı ve gazeteciyle sohbet etme imkânı da buldum. Hepsine Doğu Akdeniz Bölgesi’nin imkânlarını, başarılı şirketlerimizi anlatıp onları davet ettim. 

İSTANBUL’DAN ‘YAZA MERHABA’

Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’nin verildiği tören iftar programıyla sonlandı. Anavarza Bal Genel Müdürü Can Sezen, EGD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Uluğtürkan’la aynı masayı paylaştığımız etkinlikte Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Vahap Munyar, EGD Başkanı Celal Toprak gibi gazetecilerle de sohbet etme imkânı bulurken, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu gibi birçok başarılı işadamıyla konuştuk. Türkiye’nin başarılı girişimcileri arasında gösterilen hemşerimiz Murat Kolbaşı’nı Adana’da dinleyebileceğimiz bir etkinlik için sözleştik. ‘Yaza merhaba’ dedik. Yazın Çukurova’da etkinlik yapmak kolay değil. O yüzden bütün hazırlıklarımızı eylüle yapıyoruz. |

Bu yazı 2676 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar