Adana, işe CEO'ları tutacak sosyal ortamı sağlamakla...
Esra ÖZDEN

Esra ÖZDEN

[email protected]

Adana, işe CEO'ları tutacak sosyal ortamı sağlamakla başlamalı

31 Mart 2023 - 11:55

Devlet Eski Bakanı Kürşat Tüzmen, ziyaretimize geldi. Yaptıklarıyla akıllarda kalmayı başaran dış ticaret müsteşarları arasında yerini almış başarılı bir bürokrattı Tüzmen.

Bugün Ticaret Bakanlığı tarafından sürdürülen TURQUALITY, yani devlet destekli markalaşma programının önderi Kürşat Tüzmen’dir. Bu programla birçok Türk markası uluslararası arenadaki gücünü artırmıştır. İş dünyası için buna benzer birçok yararlı proje geliştiren Tüzmen’in siyasette kalma süresini yeterli bulmayanlardanım açıkçası.

Tüzmen’i bulmuşken Adana ve Doğu Akdeniz ekonomisine nasıl baktığını sordum.

Adana ve Doğu Akdeniz, Türkiye’nin en doğru, en hızlı büyüyecek üretim üssü” diye söze başladı ve yapılması gerekenleri anlattı:

Bölgenin yapması gereken, insan kaynağı niteliğini artırmak… Bu nasıl olur? Her sektörün üst düzey profesyonel yöneticisine, ‘Keşke işim Adana’da olsa’ dedirtmekle olur. Bu da CEO’lara sanattan kültüre, eğlenceden spora kadar çeşitli imkânlar sunmakla, çocuklarına üst ligde yer alan eğitim kuruluşları sağlamakla olur. Bölge, üst düzey yönetici çekmeye başladığında inovasyon gelir. Sadece ihracat artmaz, ihracatın kilogram bedeli artar. Yatırım artar. Yatırım artınca istihdam, gelir düzeyi artar. Özetle, Adana ve bölge şehirlerinde vizyoner değişimi sosyal ortamı iyileştirerek başlatmalı. Yerel yöneticiler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları kentlerine bu yönde hizmet ve eser kazandırma yarışı içerisinde olmalı. Gerisini Adana’nın var olan sanayi kültürü, ticaret potansiyeli, stratejik konumu çözer.

Siz de Tüzmen’e katılıyor musunuz?

Bu yazı 489 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar