Ne kadar çok start-up, o kadar çok zenginlik!
Esra ÖZDEN

Esra ÖZDEN

[email protected]

Ne kadar çok start-up, o kadar çok zenginlik!

03 Eylül 2019 - 13:31

Adana, yenilikçi girişimciliğin merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Bu çerçevede bizleri umutlandıranlar ısrarlı, heyecanlı ve çalışkan gençler.

‘StartupHR’ (www.startuphr.com), girişimcilik ekosisteminin en önemli unsuru olan start-upları dijital ortamda bir araya getiren en büyük platformlardan biri. StartupHR, İstanbul dışındaki ilk etkinliğini Adana’da gerçekleştirdi. 

Bunda StartupHR’nin Adana Temsilcisi Ali Konü’nün emeği var. Konü, kendisinden beklentimizin yüksek olduğu genç, sosyal, cevval bir girişimci adayı. 

“Başkanım, StartupHR’ın ‘Find Your Co-Founder’ Adana etkinliğini Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) desteğiyle yapabilir miyiz?” dedi. Yönetim kurulumdaki arkadaşlarım da ben de girişimciliğin gelişmesine katkı sağlayacak her etkinliğin yanında olmaya özen gösteriyoruz. Burada kurum, kişi ayrımı yapmadan ne gerekiyorsa seferber oluyoruz. 


Öyle de yaptık. GED olarak StartupHR’ın ‘Find Your Co-Founder’ Adana etkinliğine destek verdik. Duyurusunu yaptığımız etkinliği Workinstation’da gerçekleştirdik. GED Yönetim Kurulu Üyeleri Mazlum Boru Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Mangtay, Oxi Enerji ve Takip Sistemleri Yönetici Ortağı Gürtan Ergene ile start-upları dinleme, heyecanlarına ortak olma imkânı bulduk. 

StartupHR, start’upların fikir alışverişinde bulunabilecekleri, problemlerine çözüm bulabilecekleri, ortaklıklar kurabilecekleri, takım arkadaşı edinebilecekleri, iş fikirlerini daha hızlı hayata geçirebilecekleri, sinerji doğuran dijital ve sosyal bir platform. StartupHR’nin Adana etkinliğinde de bu amaca uygun güzel bir gün yaşandı.   

Ben ve yönetim kurulu üyelerim birçok genç girişimciyi, start-up temsilcisini burada dinleme, deneyimlerimizi onlarla paylaşma, önerilerde bulunma imkânı bulduk. İş fikirlerini beğendiğimiz, gurur duyduğumuz start-upların enerjisine, sinerjisine ortak olduk. 


Örneğin hangi start-upları dinledik?

İnme, felç sonrası evde rehabilitasyona olanak veren VR gözlük destekli ve kolayca internet üzerinden ulaşılabilen bir uygulama olan MagicSense’i, yabancı dil öğrenmenin ve öğrendiğin dil becerilerini yabancı hocalarla pratik yapılmasını sağlayan bir dijital eğitim platformu olan Edulango’yu, manav (market) ürünlerini üreticiden son kullanıcıya piyasa fiyatına ya da daha altına herhangi bir ek ücret almadan siparişinden bir gün sonra müşterinin kapısına götürmeyi amaçlayan Bikivi’yi, topraksız tarımla ilgili inovatif projesiyle Efektif Tarım’ı dinledik. 

Hepsiyle gurur duyduk. Hepsinin çıktığı yolda destekçisi olacağımızın sözünü verdik. Şehrimiz de ülkemiz de bu start-uplarla gelişip zenginleşecek.

Bu yönde etkinlikleri yapmaya, yapanlara destek olmaya devam edeceğiz. Çünkü geleceğin yenilikçi girişimcilikte olduğuna inanıyoruz.




Bu yazı 1792 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar