Devlet destekleri gençlerin ayağına kadar geldi
Esra ÖZDEN

Esra ÖZDEN

[email protected]

Devlet destekleri gençlerin ayağına kadar geldi

30 Nisan 2022 - 15:51 - Güncelleme: 30 Nisan 2022 - 16:03

Birçok kamu kuruluşunun gençlere yönelik teşvikleri var. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı anlamlı bir etkinliğe imza atıyor. Kamu kurumları nüfusu yoğun kentlerde gençlerin ayağına kadar gelerek onlara burstan maddi desteğe, krediden staj programlarına kadar birçok alandaki desteklerini tanıtıyor.

Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri’ adı verilen etkinliğin şehrimiz ayağı TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe canım oğlum Yiğitalp’le birlikte gittim. Hedefini belirlemek, kariyerini planlamak veya girişimci olmak isteyen öğrencilerin hangi stantlarda daha fazla vakit geçirdiklerini gözlemledim.

Kız öğrenciler sağlık, eğitim, sanat, spor alandaki kamu kuruluşlarının stantlarına yoğun ilgi gösterirken erkek öğrenciler Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma, Emniyet gibi kurumların yetkililerini soru yağmuruna tutmakla, silah gibi ekipmanlara dokunmak, fotoğraf çektirmekle vakit geçirdiler.

Gençler KOSGEB’den TÜBİTAK’a, Ziraat Bankası’ndan TRT’ye kadar onlarca kuruluşun teşvik, hibe, kredi, staj gibi imkânlarıyla ilgili bilgi aldı. Oldukça yararlı olduğuna inandığım etkinlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın standında KOSGEB Adana İl Müdürü Mehmet Eren, Sanayi ve Teknoloji Adana İl Müdürü Remzi Özdoğan, Çukurova Kalkınma Ajansı Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Zeynep Kurtalan’la sohbet ettim. Özellikle kariyer hedefine girişimciliği koyan gençlerin ilgisinden memnun olduklarını söylediler.

Bu arada etkinliğin en ilgi çeken sevimli dostu Jandarma’nın ‘Puf’ adını verdiği köpekti. Jandarma’nın narkotik biriminde görevli Puf’un ekip amirinin komutlarını harfiyen nasıl yerine getirdiğini ilgiyle izledik. Oğlum Yiğitalp, tam bir hayvan sevdalısı. Şu an evde iki aylık Hollanda lop tavşanı ile yaşıyor, hemen her cins köpeğin özelliklerini bir çırpıda sayabiliyor. Puf’a bayıldı. Birlikte selam duruşlarını fotoğrafladım.

Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri’ etkinlikleri ve katılımcılarıyla Adana ve bölge gençlerine muhteşem iki gün yaşattı. Etkinliğin gerçekleştirilmesinde Ankara ve İstanbul’dan Adana’ya gelen kamu kurumlarının temsilcilerinin yanı sıra onlara özveriyle ev sahipliği yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Keleş’e çok teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yetkililerine bir küçük öneride bulunmak istiyorum: 

12 kentte gerçekleştirilecek bu güzel etkinlik tamamlandığında aynı organizasyonu 81 şehrin gençlerinin 7 gün 24 saat yararlanabileceği şekilde sanal platforma taşıyın.

Devlet teşviklerinin tamamının aynı portalda güncel bilgilerle yer alması gençlerin işine çok yarayacaktır.

Bu yazı 780 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar