Çevreci elektrikli otobüsleri ABD’den İsveç’e birçok ülkenin yollarında seferde olan Temsa, sürdürülebilirliğe farklı bir sanatsal sergiyle dikkat çekti. Girişimcilik Ekosistemi Derneği’nin (GED) kurumsal üyesi olan Temsa’da gerçekleştireceğimiz toplantı öncesi bu sergiyi gezdik.
Yuvası strafordan, karıncaları bakır telden yapılmış bir eserin önünde durup Temsa İnsan Kaynakları Yöneticisi Erhan Özel’e, “Fabrikanıza ne kadar benziyor, hummalı bir çalışma, ne kadar güzel resmedilmiş” dedim. Temsa’nın Adana tesisleri showroom’unda açılan sergide resimden heykele çok sayıda eser var. Bu eserler otobüs üretiminde ortaya çıkan atıklardan yapılmış. Çukurova Üniversitesi’nin sanatçı öğretim görevlileri ve öğrencileri, kâğıttan tahtaya, metal parçalardan kablolara kadar atıkları değerlendirmişler. Gerçekten güzel eserler çıkmış. Temsa İş Geliştirme Müdürü Kaan Kozacıoğlu, sergi sonrası eserlerin satılacağını, gelirinin köy okullarının ihtiyaçlarının karşılanmasında değerlendirileceğini söylediğinde sürdürülebilirliğin derinliğini düşündüm. Bazı kavramların üzerinde amaca uygun, samimiyetle durulmadığı ve gereği yapılmadığı zaman içi boşaltılıyor. Sürdürülebilirliğin her alanda hayati olduğunu anlamak zorunda olduğumuz bir dönemden geçiyoruz. O yüzden bu yönde atılan her adımı destekliyoruz. GED olarak girişimci adaylarının sürdürülebilirlik içeren projelerine destekte pozitif ayrımcılık yapıyoruz.
GED Kurumsal Üyesi Temsa’da yönetim kurulu üyelerimiz Gürtan Ergene, Mehmet Tüfekli, İ. Celal Çelebi, Füsun Eminoğlu ve Mehmet Uluğtürkan’ın hazır bulunduğu yararlı bir toplantı yaptık. Temsa Genel Müdür Yardımcıları Erhan Özel (İK), Fatih Tunçbilek (Operasyon), Caner Sevginer (Teknoloji) ile Temsa Ar-Ge Merkezi Müdürü Murat Demirdüzen ve Temsa İş Geliştirme Müdürü Kaan Kozacıoğlu’nun da katıldığı toplantıda GED’in ‘Dijital Kuluçka Merkezi’ (DKM) projesinde gelinen son durumu değerlendirdik.
Türkiye’nin sanal dünyadaki ilk ve tek kuluçka merkezine kayıt yaptırarak eğitim, mentor ve yatırımcı desteği alan yenilikçi girişimcileri, iş fikirlerini, DKM’nin yeni dönem gelişime yönelik çalışmalarını konuştuk. Önümüzdeki dönemde DKM-Temsa işbirliği alanında nelerin yapılabileceği hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Hatta toplantı esnasında DKM’nin girişimcileri arasında yer alan ve İtalya’da bulunan Ata Işık ve ekip arkadaşlarına bağlanarak metaverse alanında çalıştıkları ‘Deatris’ adlı girişimleriyle ilgili bilgi aldık.
Hem GED hem Temsa tarafında toplantı katılımcılarının birbirinden yararlandığı toplantı sonrası ortaya neler mi çıkacak?
Onları da çok yakın sürede GED’i takip ederek görebileceksiniz.
YORUMLAR