Sağlıklı ürünlerin lezzet adresi: Sante01
Esra ÖZDEN

Esra ÖZDEN

[email protected]

Sağlıklı ürünlerin lezzet adresi: Sante01

25 Ağustos 2020 - 21:41

Girişimcilik Ekosistemi Derneği yöneticileri olarak yenilikçi her girişim bizi heyecanlandırıyor. Haberi üyemiz Kazım Aktaş’tan aldık. Adana çok farklı, ihtiyaç duyulan bir kafeye kavuşmuş. GED Başkan Yardımcısı Barış Avcı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gürtan Ergene ile birlikte bu kafeye ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunduk. 

Girişimin öyküsünü dinleyerek, görerek, doğru bildiğimiz yanlışları öğrenerek ve en önemlisi ‘tadarak’ yerinde öğrendik. 

Kafenin girişimcisi aslında inşaat mühendisi bir kadın… 

Fürüzan Karışlı, uzun bir süre ‘sağlıklı yaşam’ üzerine çalışmış. Bu yönde gerçekleştirilen eğitimlere, kamplara katılmış. Nefes eğitimi, kan değerlerine göre beslenme, yoga, doğa gezileri derken “Yaşamıma olumlu yansıması olan bu uygulamalardan herkes yararlanmalı” diyerek kendi mekanını ‘Sante01’ adlı kafeye dönüştürmüş. 

Fransızca ‘Sağlık’ anlamına gelen Sante ile girişimin doğduğu şehir Adana’nın plakası ‘01’ini markası yapmış. Böylece oluşturulan şık mekanda tamamen sağlıklı yiyecek ve içeceklerle Sante01 hayata geçirilmiş. 

Bugün Sante01, sağlıklı beslenmek isteyenlerin uğrak merkezi olmaya başlamış. ‘Sante01 Cafe’de tüm ürünler özenle seçiliyor. Doğal, zararsız ürünlerle yemeklerden pastalara, tatlılardan kahvelere onlarca seçenek sağlıklı beslenmek isteyenlere sunuluyor. 

Girişimci Fürüzan Karışlı, Sante01 Cafe’nin beklediklerinden daha fazla ilgi gördüğünü belirterek, “Pandemi süreci hepimizin sağlıklı ürünlere olan ilgisini daha da artırdı. İşyerimizi faaliyete geçirdiğimizde, usta şeflerimizin ürün ve deneyimleriyle misafirlerimizin talepleri harmanlandı. Bugün veganlar, çölyak hastaları ve gluten, süt, laktoz alerjisi olanlar başta olmak üzere sağlıklı beslenmek isteyen herkesi ağırlıyoruz” diyor. 

Güzel bir pasta ya da yemek tattığımda çoğu zaman aklıma bu lezzetlerden zorunlu olarak mahrum kalanları düşünür ve çok üzülürüm. 

Sante01’de, süt alerjisi olan birinin meyveli dondurma yiyebildiğini öğrenmek bana çok iyi geldi. Karışlı, güzel bir anektod da paylaştı. Geçenlerde bir genç gelmiş Sante01’e… “Nişanım var. Eş adayım çölyak hastası. Nişan baklavamızdan onun da yemesini çok istiyorum” demiş. Sante01’in ünlü şefleri glutensiz bir tepsi baklava yapmışlar. Gencin mutluluğuna adeta ben de ortak oldum. 

Fürüzan Karışlı, önümüzdeki günlerde şimdilik Süleyman Demirel Bulvarı’nda yer alan Sante01 Cafe’de mutfak çalışmaları ve workshoplar yapacaklarını anlattı. Sante01’e sadece Adana’dan değil, Türkiye’nin her yerinden ilgi gösterildiğine vurgu yapan Karışlı, bu durumun franchising modeliyle büyümeyi de gündemlerine getirdiğini belirtti.

Bu başarılı girişimi ve özel lezzetleri yerinde tatmanızda fayda var. Ayrıntıları ve ürünleri de  ‘sante.01’ adlı instagram sayfasını takip ederek alabileceğinizi hatırlatayım. 



Bu yazı 2317 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar