Cumhurbaşkanımız bir kahve içimi Refleks'e uğramış...
MEHMET ULUĞTÜRKAN

MEHMET ULUĞTÜRKAN

[email protected]

Cumhurbaşkanımız bir kahve içimi Refleks'e uğramış...

09 Mart 2019 - 17:53 - Güncelleme: 09 Mart 2019 - 19:03

Değerli Cumhurbaşkanım, Adana’ya geleceksiniz… Bir hayal kurdum… Miting öncesi bize uğruyorsunuz… Hepi topu bir ‘Gar Kahvesi’ içimi…

Yanınızda ‘Siz en iyisini bilirsiniz’ diyenler olmadan...

Biz bize, gazetemizin küçük ofisindeyiz… Yazarlarımız, Refleks’e gönül verenler, birkaç çalışanımız var… Her birinin siyasi görüşü farklı ama iyi arkadaşlar… Bazıları sizi eleştiriyor, içlerinde hükümetinizin, ekonomi yönetiminin icraatlarını beğenmeyenler var; ama hiçbiri terörist değil.

Vatanı seviyorlar, bayrak âşığılar. Milletimize güveniyorlar. Yerli üretime, yerli bilime, tasarrufa inanıyorlar.

Hani bazen arabayı durdurup bir çocuğu kucağınıza alıp seviyorsunuz ya… Gözlerinin içine bakarak dinliyorsunuz. Bizi de öyle dinliyorsunuz…

Diyoruz ki:

Her şey size aktarıldığı gibi değil. İşsizlik, TÜİK’in rakamlarından daha vahim.

Biliyor musunuz? Bizim gazeteye kamu yönetimi bölümü mezunu, pırıl pırıl bir genç ‘sekreter’ olmak için başvurdu. “Asgari ücretin yarısına razıyım” dediğinde hepimizin gözleri doldu.

Çarşı-pazar ekonomisinden haber yapsın diye gönderdiğimiz stajyer muhabir ağlayarak döndü. Artıkları toplamak için pazarın toparlanmasını bekleyen birkaç anneyle söyleşi yapmış.

Aynı stajyer muhabire bir KOBİ sahibi, hasta olduğunu, ancak Bağ-Kur borcunu uzun süredir ödeyemediği için sağlık hizmetlerinden yararlanamadığını, doktora gidemeyeceğini söylemiş.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Ben de geçen ay Adana Sanayi Odası’nda (ADASO) bir toplantıya katıldım. ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, mevcut sanayinin durumunu, yapılması gerekenleri bu toplantının açılışında yaptığı konuşmasında o kadar güzel anlattı ki... Umuyorum, bu konuşmanın içeriği size ulaştırılmıştır. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da hazır bulunduğu toplantıda sanayicileri dinlerken çok üzüldüm. Çoğu, büyümesini AK Parti döneminde gerçekleştirmiş sanayi kuruluşlarının temsilcilerinin konuşurken sesi titriyordu.

Marka olmuş bir tavukçuluk şirketi temsilcisi, yem alamadığı için aç kalan civcivleri, Vali Mahmut Demirtaş’ın girişimiyle ‘şimdilik’ nasıl kurtardıklarını anlattı. O tavukçuluk şirketine yem satan bir başka sanayi kuruluşunun genel müdürü de karşılıksız çeklerinden dolayı hapse girmek üzere olduğunu söyledi.

Savunma sanayiine silah yapan bir KOBİ temsilcisi yerli, devlete ait çelik boru fabrikamızın göz göre göre kapatıldığını, çelik boru üreticisi ülke şirketlerinin bize boru vermekten nasıl kaçındığını, ürün taleplerine dalga geçilir şekilde nasıl mailler aldıklarını hatırlattı.

Şehrimizin en büyük sanayi kuruluşu temsilcisi, kullandıkları bazı hammaddelerde yüksek ithalat vergisinin kendilerini nasıl zor durumda bıraktığını, bu yüzden maliyetlerinin arttığını, ihracatta zorlandıklarını, pazarı Uzakdoğu’ya kaptırıyor olmanın üzüntüsünü aktardı.

Yatırımı yanlış olmayan, akılcı, katma değeri yüksek üretim yapan birçok sanayi kuruluşu temsilcisi son dönemde yüksek faiz oranını kabul etmelerine rağmen bankaların tutumundan dolayı zor bir sürece girdiklerini anlattılar.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Ben son dönemde beraber çalıştığınız kişilerden kuşkulanmaya başladım. Her seçim öncesi sizden ülkeyi heyecanlandıracak hamleleri duymaya alışmıştık. Bu yerel seçim öncesi en çok ‘market poşeti’, ‘tanzim satış yerleri’ konuşulunca garipsedim doğrusu.

Sizin yerli üretim, tam bağımsız Türkiye, bölgesinde ve dünyada söz sahibi Türkiye için çaba ve samimiyeti görebiliyorum; ama son dönemin gündemine bakınca hayıflanıyorum.

Yayın yaptığımız Doğu Akdeniz Bölgesi, Türkiye’ye sanayide hamle yaptıracak potansiyeli taşıyor. Tarımda Hollanda’nın 5 katı üretim ve ihracat yaptıracak Çukurova şaha kalkmak için ekonomi yönetiminin birkaç küçük dokunuşunu bekliyor. Türkiye’nin enerji üssü olacak Ceyhan hazır.

Birkaç konu daha var...

Refleks’e uğrama imkânınız olsa…

Konuşabilsek tüm bunları…

Bu yazı 3120 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 1 Yorum

Son Yazılar