Shell'le 'varış noktamız Hatay' oldu
MEHMET ULUĞTÜRKAN

MEHMET ULUĞTÜRKAN

[email protected]

Shell'le 'varış noktamız Hatay' oldu

11 Eylül 2023 - 14:52 - Güncelleme: 12 Eylül 2023 - 12:59

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem’le konuşuyorum:

Deprem bölgesinde yıkılan istasyonunuz oldu mu?

Hayır. Yıkılan tek bir istasyonumuz dahi olmadı. Hafif hasar alan, market rafları devrilen istasyonlarımız oldu ama ağır hasarlı yok.

İnşaat mühendisi olan Ahmet Erdem, Shell’de görev aldığı ilk yıllarda istasyon inşaatlarını denetliyor, direktifler veriyormuş. Bir bayi o dönemde “Ahmet Bey, bu istasyonların üzerine kat çıkmayacağız. Bu kadar çelik fazla değil mi?” diye şikâyetçi olmuş.

6 Şubat depremleri sonrası aynı bayi aramış, “Sana çok kızmıştım, hakkını helal et” demiş.

İSTASYONLAR YAŞAM VAHASI OLDU

Ahmet Erdem, deprem bölgesindeki 170 istasyonun felaketin yaşandığı ilk dakikalardan itibaren bulundukları yerlerin yaşam vahasına dönüştüğünü söyledi.

Jeneratöre, sıcak kapalı alana, suya sahip istasyonlarda günlerce mağdur vatandaşlara yardımcı olunduğunu hatırlattı. Deprem bölgesine ulaşacak yardım konvoylarından enkaz bölgesinde çalışan iş makinelerine kadar yakıt temin etmek için istasyonların olağanüstü gayret sarf ettiğini anlattı.

SHELL TÜRKİYE STK’LARLA İŞBİRLİĞİNİ TERCİH ETTİ

6 Şubat depremlerinde birçok şirket imkânları ölçüsünde depremzedelerin yanında oldu. Yardım kampanyalarına nakit taahhütte bulunan, insani yardımı bizzat deprem bölgesine ulaştıran şirketlere şahit olduk. Shell Türkiye de bu adımları attı. Enerji şirketi olmasının yanı sıra bir kimya sektörü temsilcisi olan Shell, dezenfekte ürünlerden çadırlar için gerekli sünger yataklara varıncaya kadar farklı yardımlar yaptı. Ancak bunun yanı sıra Shell Türkiye farklı bir yöntemle depremzedelerin yanında olmaya gayret gösterdi. Türkiye’nin en etkin STK’larının projelerine destek verdi. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ile bir dayanışma ağı oluşturarak yaraları sarmak için çalıştı, çalışıyor. Bu çerçevede yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere aralarında Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Recep Erçin’in de bulunduğu bir grup gazeteci arkadaşımla Hatay’a gittik. Antakya’daki Katar Konteyner Kenti, İzmir Konteyner Kenti ve Belen’de Shell Türkiye’nin desteğiyle STK’ların neleri başardığını gözlerimizle gördük.

Depremzede çocuklara, gençlere ve kadınlara dokunan başarılı projeler hepimizi mutlu etti. Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem’e STK’larla işbirliğini sordum.

Anlattı:

Sosyal projelerde maddi yardım önemlidir. Bu yardımlar gönüllülerle yapılırsa çarpan etkisi yaratır. Sürdürülebilirlik sağlanır. Biz bu yolu tercih ettik.

SHELL’DE ‘KADINLARIN ELİNDEN’ MARKASI!

Benim bugüne kadar dikkatimi çekmedi, lütfen sizinkini çeksin.

Akaryakıt almak için Shell istasyonlarına girdiğinizde 'Kadınların Elinden' markalı ürünler göreceksiniz.

Bu ürünler Antakya, Malatya, Kahramanmaraş gibi 6 Şubat depremlerinin vurduğu şehirlerdeki kadın kooperatiflerinden alınıyor ve buralarda satılıyor.

Tarhanadan çereze, el yapımı çikolatadan konserveye…

Alabildiğiniz kadar alın.

Bu projeyi düşünüp hayata geçirenler… Siz ne iyi insanlarsınız.

Depremin yaşandığı ilk günlerde elbette insani yardımlar çok önemli…

Ama ya sonrası?

Kadınlara “Hayat devam ediyor” dedirtenlere teşekkür etmeliyiz.

Bu yazı 1632 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar