Mobilyada takım oyunu
MEHMET ULUĞTÜRKAN

MEHMET ULUĞTÜRKAN

[email protected]

Mobilyada takım oyunu

23 Eylül 2017 - 11:15

Mobilya sektörünün Adana’daki aktörleri adeta takım oyunuyla ortaya bir değer koydu.

Adana Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Yalçın Avcı, Mobilya Sanayicleri İşadamları Derneği (MOSİAD) Başkanı Rüştü Erikci, Adana Mobilyacılar Sitesi Başkanı Sırrı Geçgel, Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Güldiker, Çukurova Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Burak İnceoğlu ve TÜYAP Adana Fuarcılık Bölge Müdürü Salih Gökmen bir komite oluşturdu. Bu birlikteliğin öncüsü TÜYAP Anadolu Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz oldu. ADASO ve Adana Ticaret Odası bu komitenin çalışmalarına destek verdi.

Hedef şuydu: Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı’nı Türkiye’nin en etkin sektör fuarlarından biri haline getirmek…

Bölge, bunu hak ediyordu. Zira Türkiye’de mobilya üretiminin yaklaşık yüzde 15’i bu bölgede gerçekleştiriliyordu. Klasikten moderne, yatak odasından yemek takımına, hatta ofis mobilyasına çeşitlilik anlamında zenginlik vardı. Sektör temsilcileri bölgeden Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına mobilya ihraç edebilme yeteneğine sahipti.

Kollar bir yıl öncesinden sıvandı. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında fuarın tanıtımına yönelik stratejiler belirlendi. Dünya genelinde mobilya alıcı firmalarla iletişime sahip bir ajansla anlaşıldı. Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı’na ziyaretçi alım heyeti oluşturulması istendi. Bu ajanstan gelen firma bilgileri titizlikle incelendi, elemeler eklemeler yapıldı. Ve 3 - 8 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirilecek fuara 15 hedef ülkeden tam 130 mobilya ithalatçısının katılması garantilendi.

Fuara yurtiçinden ilgiyi artıracak tanıtım çalışmalarında da adeta kıl kırk yarıldı. Yaygın medyada reklamlar, bölge şehirlerinde billboardlar, derbi maçlarda tanıtımlar hazırlandı. Ulusal televizyonlarda en çok izlenen programlara, dizilere fuarla ilgili tanıtım bannerleri hazırlandı. En çok dinlenen radyolarda en çok dinlenen saatlere reklamlar verildi.

Elinizde tuttuğunuz bu gazete ile fuar davetiyelerinin dağıtımı sağlandı. Türkiye’nin her bölgesinden mobilya ve dekorasyon sektörü işletmelerine fuar gelişmeleriyle ilgili içeriğe sahip 4 sayı 'Refleks Mobilya Özel' sayısı ulaştırıldı.

Geçen yıl Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı oldukça başarılı geçmiş, hem katılımcılar hem de ziyaretçiler fuardan mutlu ayrılmışlardı.

Bu yıl fuarın daha görkemli geçeceğini belirten Adana TÜYAP Yöneticisi Salih Gökmen’le konuştum.

Fuar alanının kullanılabilir her santimetrekaresinin dolduğunu söyledi. Ar-ge ve tasarıma önem veren tam 78 firmanın stantla katılım sağladığı fuarda 2018’in mobilya trendi sergilenecek. 

40 bin ziyaretçinin beklendiği bu fuarda yabancı alım heyetleri, yurtiçinden sektörün tedarikçileri, paydaşları olacak. Ama ben bu görsel şöleni tüketicilerin de kaçırmamasını öneriyorum. Mobilya modasına yön veren şirketlerin yeni ürünlerini görmek için en önemli fırsatlardan biri bu fuar olacak.

Bir ekonomi yazarı olarak gözlemim şu:

Eğer her sektör mobilyada olduğu gibi işbirliği yapar, fuar, tanıtım gibi konularda bu denli titiz çalışırsa bölge ekonomisinin verileri hızla yükselişe geçer. |

Bu yazı 3349 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar