Neden ekimin ilk haftası Adana'da olmalısınız?
MEHMET ULUĞTÜRKAN

MEHMET ULUĞTÜRKAN

[email protected]

Neden ekimin ilk haftası Adana'da olmalısınız?

12 Eylül 2019 - 10:04

Bu yıl ekimin ilk haftasını Adana’da geçirmeniz için o kadar çok neden var ki…

Güney’in en büyük mobilya fuarı bu tarihlerde Adana’da…

Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı, 1-6 Ekim tarihleri arasında Adana’da ziyaret edilebilecek. 

Sektördeki tüm yenilikler, markaların stantları, mobilya ve dekorasyonun modası bu fuarda görülebilecek. Dünyanın 15 ülkesinden 200 mobilya alıcısı, yurtiçinden on binlerce sektör temsilcisi bu fuarda el sıkışacak, birbirine ‘Merhaba’ diyecek. 

Ekonomide sıkıntı yaşanmasına rağmen bu fuarı bir önceki yıldan daha görkemli yapabilmek için emek sarf eden herkese samimiyetle teşekkür ediyorum. TÜYAP Adana Bölge Müdürü Salih Gökmen başta olmak üzere ekip arkadaşlarını kutluyorum. 

30 yılı doldurduğum ekonomi gazeteciliğinde kendime özgü yöntemlerim var. Hemen her sektörden birkaç duayen dost edinirim. Hangi sektörle ilgili yazacaksam, onları ziyaret ederim, ararım, tartışırım. 

Söz konusu mobilya olunca ilk Ali Kütük’ü ararım. Zira kendisi mobilyanın Türkiye’deki en etkin isimlerinden biridir. Ticaretiyle başladığı mobilyada üretim, ihracat, yenilik, bayilik ağı kurmaya adanan yaklaşık 40 yılı vardır. 

Dimax Mobilya yöneticiliğine devam eden Kütük’e, “Mobilya temsilcileri ekimde neden Adana’da olmalı?” diye sordum. 

Üç maddede özetledi: 

1) Klasik mobilya iskeletinde Türkiye’nin en iyisi olan Adana’yı görmek için. Mobilyanın daha iyisini, zengin çeşidini, daha sağlamını, daha ekonomiğini görebilmek, dokunabilmek için. 

2) Adana’nın mobilya sektöründeki tecrübesi yarım asrı geçti. Sektördeki en yetkin ustayı, yetişmiş elemanları tanıyabilmek için. Zengin makine parkından yararlanmak, birlikte üretme imkânlarını aramak için.  

3) Bu şehir, özellikle Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere ciddi ihracat bağlantıları kurdu. Bizim şirketlerimizle işbirliği yaparak dış pazarda daha çok kazanabilmek için.

Duayen mobilyacı Ali Kütük’ün sıraladıklarını bir arada bulabilmek için Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı’nda olmak kâfi. 

Ama size ekimde Adana’da olmanızı daha cazip hale getirecek haberler de vereceğim. 

Ekim ayı Adana’nın en güzel zamanlarındandır. Anadolu’nun sarıya boyandığı bu sonbahar ayında Adana turunç ağaçlarının yeşili, Seyhan Gölü’nün mavisiyle kucaklar sizi. Ilık meltem sarar. Sokaklarında terlemeden yürüyebildiğiniz en güzel aylardan biridir. 

Bu yıl mobilya fuarı için Adana’ya gelecekler lezzete de boğulacaklar. 4-6 Ekim 2019 tarihlerinde, ‘Büyük Akdeniz Şöleni’ temasıyla düzenlenecek 3’üncü Adana Lezzet Festivali sizin için hazır olacak.  

Adana’nın ‘en’ yerel ve ‘en’ geleneksel mutfak kültürünü tanıma fırsatı bulacaksınız. 

Festivalin başarısına bizzat emek vererek katkı sağlayan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, ev sahibiniz olacak. Kebabın başkentinde sadece Adana kebabının eşsiz lezzetiyle buluşmayacaksınız. Bu yılki festivalde Fas, Lübnan, Malta, İtalya, KKTC’nin yemeklerini de tadabileceksiniz. Dahası, İspanya, Fransa, Tunus, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Yunanistan’ın ünlü şefleri bu festivalde olacak. Yetmedi, Gaziantep ve Hatay gibi mutfağıyla ünlü iki komşu şehir de festivalin konuğu olacak.  

Bir de, ekimde Adana’nın yazılamayacak ancak yaşanacak güzellikleri var. 

E, onu da gelip yaşamanız gerekiyor.


Bu yazı 1563 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar