Zor dönemin valisiyle yatırımları konuştuk
Esra ÖZDEN

Esra ÖZDEN

[email protected]

Zor dönemin valisiyle yatırımları konuştuk

25 Ocak 2018 - 11:19

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Refleks’i ziyaret etti. Ziyaret bir ekonomi yayınına olunca doğal olarak en çok ekonomi konuştuk.

Vali Demirtaş, Adana’ya 2016 yılının Haziran ayında geldi. Temmuzda darbe kalkışması vardı. Adana, kritik bir kentti. İncirlik Üssü darbe girişiminin önemli merkezlerinden biriydi. O saatlerde metanet, deneyim, akılcı karar, cesaret önemliydi. Vali Mahmut Demirtaş da bunları sergiledi.

Diğer taraftan Adana, terör örgütü FETÖ’nün önemli üssüydü. Yargı ve emniyette varlardı. Örgüt Adana’da sadece İncirlik’in en tepe komutanına değil, finansı kontrol eden güçlü iş insanlarına da sahipti. Bu iş insanları sivil toplum kuruluşlarından meslek odalarına sirayet etmişlerdi. O yüzden böylesi bir kentte valilik hiç kolay değildi. Bütün bunlara rağmen Vali Demirtaş süreci çok iyi yönetti.

GÜNEY ADANA’YA ÖZEL PROJE

Böylesi bir süreçte ekonomiye dair hamle niteliğinde bir girişimde bulunabilmek kolay değildi. Yine de Vali Demirtaş öncülüğünde geçen yıl ‘Güney Adana Kalkınma Projesi’ hayata geçirildi. Proje, Adana nüfusunun yarısını oluşturan kentin güneyindeki 66 mahallede yaşayanlara yönelik. Gelir dağılımında en düşük verilere sahip Güney Adana’da neredeyse her kamu kuruluşu bir proje hayata geçiriyor. Güvenlikten eğitime, sağlıktan yerel yönetimlere varıncaya kadar hayata geçirilen projelerle adeta kentin hasarlı bölümü tamir edilmeye çalışılıyor.

Vali Demirtaş, güneyinde eğitimde, sağlıkta, güvenlikte, geçimde sıkıntı yaşayan Adana’nın gelişemeyeceğinin, huzur bulamayacağının farkında. O yüzden Güney Adana Kalkınma Projesi’ne önem vermeye, projeyi titizlikle takip etmeye devam ediyor.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ı dinledikçe bazı gerçekleri daha net anlama fırsatı bulduk. Adana ekonomisini kısa sürede büyütecek olan Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin FETÖ kumpasıyla hayata geçirilmesinin nasıl engellendiğini öğrendik.

CEYHAN’DAKİ GECİKME FETÖ YÜZÜNDEN OLDU

Ceyhan’daki yatırımın engellenmesinin terör örgütünü himaye eden dış güçler olduğunu belirten Vali Demirtaş, “Endüstri bölgesi hukuka uygun kamulaştırıldı. Ancak bu kararlar Danıştay’ın FETÖ’cü üyeleri tarafından bozuldu. Vatan hainleri sadece 15 Temmuz’a hazırlanmadı, aynı zamanda ülkemizin kalkınması sistematik olarak engellendi” dedi. Şu an engellemelerin geride kaldığını belirten Vali Demirtaş, “Zemin etüdü çalışmalarına başlıyoruz. Kısa sürede altyapıyı bitirip bölgeyi Ceyhan’da katma değeri yüksek, ithalatı düşürecek petrokimya ürünleri yatırımını yapacak girişimcilere tahsis edeceğiz” diye konuştu.

YATIRIM DÖNEMİNE GİRDİK

2018’in Adana için yatırımlar yılı olacağını belirten Vali Mahmut Demirtaş, ayakkabı ve hazır giyim üreticilerini kümeleştirecek, onlara modern işyerleri kazandıracak alanlar oluşturulacağını söyledi. Kentin en önemli gücünün tarımdan geldiğine vurgu yapan Vali Demirtaş, Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde de katma değeri yüksek tarım üretimi gerçekleştirecek profesyonel şirket yöneticileriyle bölgeye hamle yaptırılacağını vurguladı.

Sohbette Adana Valimize bölgenin girişimcilik potansiyeliyle ilgili bilgi verdim. Bölge üniversitelerinde çok sayıda girişimci olmak isteyen genç bulunduğunu, kentin dinamikleriyle bu gençlerin büyük şehirlerde ve yurtdışında değil, Adana’da kalmalarını sağlayacak çalışmalar yaptığımızı söyledim. Sayın Valimiz, bu çerçevede bize her zaman destek olacaklarını, Çukurova Kalkınma Ajansı başta olmak üzere Adana’da girişimciliğin gelişmesini beraberinde getirecek çabalara destek vereceklerini anlattı. |

Bu yazı 2892 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar