Adana Tarım Fuarı'nda gururlandıran stant
Esra ÖZDEN

Esra ÖZDEN

[email protected]

Adana Tarım Fuarı'nda gururlandıran stant

04 Kasım 2021 - 12:00

Önce TÜYAP’a teşekkür ederek başlayayım. Devam eden pandemi sürecine rağmen Adana Uluslararası Tarım Fuarı’nı ertelemediler. Mevcut koşullara rağmen tarım sektörüne yönelik ürün ve hizmet üretenleri hem bölgemiz çiftçisiyle hem de bu sektördeki şirketlerimizi en etkin şekilde tanıtımlarına fırsat verdikleri için.

Fuarın açılışına katıldım. 150’ye yakın markanın ürünlerini yerinde görme imkânı bulduğumuz fuarda ilgimi çeken stantlar oldu. Bunlardan biri ‘Baibars’ adlı zirai insansız hava aracı üreten şirketti. Şirket bizden. Yani Mersinli. Stanttaki tarımsal ilaçlamaya yönelik insansız hava araçlarını ilgi ve gururla inceledim. Şirketin yöneticisi genç bir mekatronik mühendisi. Adı Çağlayan Erguvan

Sabancı Üniversitesi’ndeki eğitiminin ardından ‘Baibars Mekatronik Havacılık ve Tarım Sanayi’ adlı şirketini 2015 yılında kurmuş. Şirketinin amacını, ‘çiftçinin teknolojik ihtiyaçlarını milli imkânlarla karşılamak’ olarak belirlemiş. Çağlayan Erguvan, tarımda otonom havacılık sistemlerinin geliştirilmesi, üretimi, sistem entegrasyonu ve yaşam döngüsünü destekleyen şirketinde üretimde yazılım dâhil yüzde 50 yerlileştirmeyi başardıklarını anlattı. Hedefinin bu oranı yükseltmek olduğunu da söyleyen Erguvan’la inovatif girişimciliği, girişimcilik ekosistemini ve bölgenin inovatif tarımdaki potansiyelini konuştuk. Ve en kısa sürede Mersin’deki üretim tesislerini ziyaret etme sözü verdik.

Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) olarak kurulduğumuz günden itibaren Çukurova’nın dünyanın en değerli tarımsal imkânlara sahip olduğunu vurguluyoruz. Ancak bu imkânların inovatif girişimciliğe, teknolojik ve katma değeri yüksek ürünlere dönüştüğünde asıl değerini bulabileceğini söylüyoruz.

Bu kapsamda GED olarak tarımsal alandaki yenilikçi iş fikirlerine özel ilgi duyuyor, Çukurova Yatırım Platformu olarak tarımın inovatif alanındaki yatırımları desteklemeye özen gösteriyoruz.

İş dünyası sivil toplum kuruluşlarından üniversitelerimize, özel sektör temsilcilerimizden kamunun destek veren birimlerine ekosistemin tüm paydaşları olarak geleceğe ‘Baibars’ gibi şirketlerimizin penceresinden baktığımızda bambaşka bir yere geleceğimizden hiç kimsenin endişesi olmasın.

Baibars’ın 30 litrelik zirai insansız hava aracına dokunduğumda neleri hayal ettiğimi bir tahmin edebilseniz…

Bu yazı 966 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar